20-08-2018

Energielevering

Met het Traais Energie Collectief bouwen inwoners van Terheijden aan een eigen, duurzame energievoorziening. Zon, wind en warmte van eigen bodem leveren genoeg energie voor ons hele dorp. De opwek, distributie en levering van warmte, stroom en transitiegas organiseert het collectief in een eigen werkmaatschappij: de Traaise Energie Maatschappij (TREM).

De opbrengsten blijven in Terheijden: ons dorp krijgt groene energie. De winsten uit stroomverkoop gaan in de eigen portemonnee of naar projecten om de leefbaarheid van ons dorp te behouden. Leden van het Traais Energie Collectief bepalen samen waar de opbrengsten aan worden besteed.

Traaise warmte

Woon je in een straat waar het warmtenet is/wordt aangelegd en ben je benieuwd naar de aansluitmogelijkheden voor jouw woning?
Vraag online een Warm-TECgesprek aan.

Traaise stroom

Speciaal voor Terheijdenaren: stroom van windmolen De Noord! Ben je benieuwd wat de kosten per maand en/of jaar zullen zijn?
Online kun je de kostenverwachting voor jouw persoonlijke situatie bekijken.

Gelijk aanmelden voor Traaise stroom kan heel eenvoudig online.

Transitiegas

Kun jij momenteel nog niet van het gas af, maar wil jij op termijn je woning zeker verduurzamen? Stap dan over op transitiegas. Dit houdt in dat de TREM gas levert tot het moment dat je woning kan worden aangesloten op het Traais Warmtenetwerk of een andere duurzame Traaise energiebron.