20-08-2018

Aan de slag met aardwarmte

Voor een definitieve toekenning van plekken voor windenergie zijn we afhankelijk van provincie Noord-Brabant. Met aardwarmte kunnen we zelf alvast aan de slag. De eerste stap is het aanvragen van een opsporingsvergunning.  Pim de Ridder vertelt: ‘Nog voor eind augustus 2017 vragen we de opsporingsvergunning aan. Die hebben we nodig om te mogen zoeken naar gunstige plekken voor aardwarmte.” Met de vergunning heeft het Traais Energie Collectief vijf jaar lang het exclusieve recht om de haalbaarheid naar aardwarmte bij Terheijden te onderzoeken.

Specialisten

Het collectief werkt in dit traject samen met Visser&Smit Hanab, specialisten op het gebied van leiding- en kabelinfrastructuur. Een geschikte partner volgens De Ridder: ‘Zij werken op dit moment aan een innovatief aardwarmte project in Zevenbergen. Daarbij boren ze minder diep in de bodem en maken ze gebruik van aardwarmte met een lagere temperatuur. Goed bruikbaar en goedkoper.’

Excursie boring

Visser&Smit Hanab begint na de zomer met boren in Zevenbergen. Het Traais Energie Collectief bekijkt de mogelijkheid om een bezoek te brengen tijdens een boring. Stuur een mail als je belangstelling hebt om mee te gaan.

10 juli 2017