20-08-2018

Aanleg eigen stroomkabel Windmolen De Noord

Dinsdag 7 juni zijn we begonnen met de aanleg van een eigen stroomkabel van windmolen De Noord naar de Energiebrouwerij in de Schansstraat. Met een gestuurde boring gaan we onder De Schans door naar de Energiebrouwerij. Deze werkzaamheden duren in totaal twee weken. De daaropvolgende 4 weken wordt de kabel aangelegd vanaf de windmolen aan de Bredeweg via de zomerdijk, vervolgens langs De Mark richting De Schans.

De kabel van Windmolen De Noord komt uit in de kelder van de Energiebrouwerij. In deze kelder komen ook warmtepompen te staan. Een deel van de opgewekte stroom wordt gebruikt om deze pompen te laten werken. Zo wordt met duurzame energie de warmte voor het Traais Warmtenetwerk op de juiste temperatuur gebracht. Vanuit de brouwerij gaan de stroom en de warmte rechtstreeks naar de huizen in Terheijden.

Beelden: Videobuddy

 

 

Achtergrond Windpark Zonzeel

*Bij knooppunt Zonzeel langs de A16 en A59 wordt Windpark Zonzeel (zes windmolens) ontwikkeld en gebouwd door Eneco, TEC en Pure Energie. Op het kaartje zie je waar welke molen wordt gebouwd. Onze windmolen -Windmolen De Noord, B6- staat straks langs de Mark aan de Bredeweg.