20-08-2018

Gedeputeerde Spierings bezoekt Energiebrouwerij

Dinsdag 25 oktober was Anne-Marie Spierings, gedeputeerde Energie, Circulaire economie en Milieu Provincie Noord-Brabant bij ons op bezoek.

In de Energiebrouwerij aan de Schansstraat vertelde Sander Lodewikus (Projectmanager TEC) over de verbouwing van de boerderij, de opwek en de levering van Traaise warmte en de bouw van windmolen De Noord. Spierings bezocht ook het Energiehuis naast de Energiebrouwerij om te zien hoe we Traaise warmte maken.

Het bezoek eindigde met een verrassing voor ons collectief. Spierings gaat deze en volgende week op bezoek bij zeven energiecoöperaties in het kader van de Nationale Klimaat Week. Ze sprak de waardering uit voor al het werk dat door het Traais Energie Collectief wordt gedaan. Spierings overhandigde aan Theo den Exter (voorzitter TEC) een klustas met allerlei materialen om het project ‘Doe de Lek Check’ opvolging te kunnen geven. Een top cadeau! Onze voorzitter nam de klustas met grote dank aan.

De Nationale Klimaat Week (NKW): een week om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Meer weten over de NKW? Ga naar: https://nkw2022.nl/agenda