20-08-2018

De Cour wordt verwarmd met Traaise warmte!

Sport- en evenementencentrum De Cour is aangesloten op het Traais Warmtenetwerk. De Leerfabriek, de foyer en de ruimtes op de eerste verdieping worden verwarmd met lokaal opgewekte Traaise warmte. Een geweldige mijlpaal, want De Cour is de eerste grootverbruiker die is aangesloten op het warmtenet!

Flinke stap verduurzamen De Cour
Tim Ovington, exploitant van De Cour, is zeer enthousiast over de aansluiting op het warmtenet. “De plannen van het Traais Energie Collectief om het dorp te voorzien van lokaal opgewekte energie ondersteun ik van harte. Met de aansluiting op het warmtenet maken we een flinke stap in de verduurzaming van het pand en dragen we bij aan een beter klimaat.

Een jaar geleden kregen we het niet warm in de foyer en was het voor de biljarters en andere gebruikers onbehaaglijk. Nu is het een comfortabele ontmoetingsruimte en daar ben ik heel blij mee.”

Aansluitplanning overige ruimtes
Sander Lodewikus, projectmanager warmte (Traais Energie Collectief) is trots op de samenwerking met De Cour en Aannemer Nijkamp. “Het pand en de huidige technische installatie waren een uitdaging en die zijn we gezamenlijk aangegaan. Na de kerstvakantie gaan we verder met het aansluiten van de grote (sport)zaal en de Stoopzaal.”