20-08-2018

De Energiebespaarbox; 800 huishoudens doen mee

Trots zijn de vrijwilligers ‘Werkgroep Energiebesparing’ op de vele aanmeldingen voor de Energiebespaarbox. In Terheijden hebben 800 huiseigenaren en huurders de gratis Energiebespaarbox aangevraagd. Zaterdag 28 november bezorgen we de boxen thuis bij iedereen die er een heeft aangevraagd.

Uitkering Regeling Reductie Energie
In het voorjaar kreeg het Traais Energie Collectief bericht van de gemeente Drimmelen. Een deel van de uitkering Regeling Reductie Energie (RRE) was bestemd voor Terheijden. Met deze uitkering kregen wij de mogelijkheid om energiebesparing in Terheijden met een unieke actie op de kaart te zetten. ‘Toen de mussen nog van het dak vielen’, begon de Werkgroep Energiebesparing met brainstormsessies. Hoe bereiken we zoveel mogelijk Terheijdenaren? Niet alleen huiseigenaren, zoals de RRE vereist, maar ook huurders. We kwamen op het idee een Energiebespaarbox te ontwikkelen.

Energiebespaarbox
De Energiebespaarbox is een mooi pakket met handige energiebesparende en verrassende producten. Uiteraard geven we ook informatie om energie te besparen. We hebben een fraai boekje gemaakt vol met tips over energiebesparing en stoppen deze ook in de box.

Met de inzet van de vrijwilligers en door zelf slim in te kopen hebben we het maximale uit het budget weten te halen De winkelwaarde van de box is geen €45,- maar meer dan €60,- geworden!

Bezorgen Energiebespaarboxen
Om te bepalen hoeveel boxen we nodig hebben, heeft elk huisadres in Terheijden een waardebon ontvangen. De respons was geweldig! Meer dan 30% van de huishoudens in Terheijden heeft een box aangevraagd. De afgelopen weken hebben we alle producten en de dozen besteld. Deze week zijn we begonnen we met het inpakken van de 800 dozen.

Zaterdag 28 november bezorgen we de Energiebespaarboxen thuis bij iedereen die er een heeft aangevraagd. Heb je vragen over de box of energiebesparing? Stuur een mail naar energiebesparing@traaisenergiecollectief.nl.