20-08-2018

Doe de lek check

Het Traais Energie Collectief helpt graag iedereen in Terheijden om energie te besparen. Na de actie met de energiebespaarboxen, waarbij we ruim 800 gratis boxen uitdeelden in het dorp, hebben we een nieuw project; ‘Doe de lek check‘. Samen met onze dorpsgenoten gaan we op zoek naar kieren en naden in hun woning. De bewoners weten na de test hoe ze hun woning comfortabeler en warmer maken en meteen energie kunnen besparen. Wie vindt dat in deze tijd nou niet interessant?

Proef ‘Doe De Lek Check’ een succes

De afgelopen maanden hebben we bij 10 woningen in Terheijden ervaring opgedaan met ons lek check apparaat. We hebben de bewoners na afloop gevraagd hoe ze de lek check vonden. Daarover kunnen we helder zijn; alle deelnemers zijn razend enthousiast over de lek check. Een aantal reacties: “De test gaf me inzicht en er waren situaties die ik vooraf niet had kunnen bedenken. En de zolder was nog lekker dan ik dacht.”

Een andere bewoner zei: ”Ik heb een nieuwbouwwoning en het resultaat van de meting heeft me verrast. Ik ga de meterkastbodem, de zolder en een kozijn meteen aanpakken.” Ook hoorden we: “Wow, dit is een eyeopener! Er zijn lekken op plaatsen die ik niet had verwacht. We zijn meteen begonnen met een grondige aanpak. Er komt een deur voor de trap naar de zolder, de kieren op zolder worden aangepakt, net als de kruipruimte en de voordeur.”

En een reactie van een huurder: “Het is heel erg duidelijk geworden hoe lek mijn huurwoning is. Ik ga relatief goedkope oplossingen zelf uitvoeren en kan dat zeker terugverdienen door gas te besparen. Ik ben heel erg blij met deze test.” Een andere Traaienaar vertelde: “We hebben 2 lekken waarvan ik het bestaan wist. De eerste is al opgelost en aan de tweede wordt gewerkt. Ik vind het ook heel fijn om te weten dat de rest van mijn woning in orde is.”

Aanmelden gratis lek check

Ook enthousiast na het lezen van bovenstaande reacties? Meld je dan gelijk aan voor de lek check. Het uitvoeren van de lek check zal een halve dag in beslag nemen. Je loopt met één van onze lek-checkers door de gehele woning en gaat samen op zoek naar kieren en gaten. Het is een leuke ervaring en de resultaten zijn vaak een grote verrassing. Na het eindgesprek zal je branden van verlangen om je gasvlam te temperen en aan de slag te gaan in je woning.

Meer informatie

Wil je meer weten over het project of bekijken hoe we een lek check uitvoeren? Ga naar onze energiebespaarpagina. Je vindt hier ook allerlei interessante linkjes over energiebesparing.

We kunnen de lek check gratis aanbieden in Terheijden door een subsidie van de gemeente Drimmelen en Enpuls.