20-08-2018

Energiebespaarboxen positief ontvangen

Zaterdag 28 november 2020 bezorgden onze vrijwilligers 800 Energiebespaarboxen door heel Terheijden. De unieke actie kwam tot stand met de uitkering Regeling Reductie Energie (RRE) die we ontvingen van de Gemeente Drimmelen. Met deze uitkering kregen we de mogelijkheid om energiebesparing in Terheijden op de kaart te zetten.

Uitreiking eerste Energiebespaarbox

De eerste Energiebespaarbox reikte wethouder Jürgen Vissers zaterdagochtend uit aan een gezin in Terheijden. “De Energiebespaarbox is een fantastisch cadeau voor huishoudens in Terheijden om zelf aan de slag te gaan met energiebesparing. Het is de eerste belangrijke stap”, gaf de wethouder aan.

Vervolgens gingen er zo’n dertig vrijwilligers op pad om de 800 boxen in Terheijden persoonlijk te bezorgen. Met veel enthousiasme en met een geweldig tempo werden de boxen bezorgd bij iedereen die er één had aangevraagd. Grote dank aan onze vrijwilligers voor de geweldige inzet deze dag!

Traaienaren aan de slag met energiebesparing

Wat hebben we veel leuke reacties ontvangen uit het dorp. Men was blij verrast met de veelzijdige en praktische inhoud van de box. Veel Traaienaren zijn gelijk aan de slag gegaan met de producten uit de box. Het radiatorfolie is in veel huishoudens al geplaatst en is het verbruik van (huishoudelijke) apparaten is gecheckt met de energiemeter. Zo ontdekten veel inwoners waar de besparingen te halen zijn.

Ook hoorden we dat deze zaterdagmiddag op diverse huisadressen de oven is aangezet voor het bakken van de TEC energiereep. Het algemene oordeel: de energiereep is heerlijk! We geven de complimenten door aan de molenaar, de bedenker van het recept.

Vragen?

Heb je vragen over het besparen van energie in jouw woning? Mail je vraag naar energiebesparing@traaisenergiecollectief.nl.