20-08-2018

Enthousiaste start Traaise Bouwstenen bij Meet Up

Terheijdenaren kunnen deze zomer zelf bijdragen aan de nieuwe energievoorziening in ons dorp. Het Traais Energie Collectief geeft via haar werkbedrijf de Traaise Energie Maatschappij obligaties uit aan inwoners. Tijdens de Meet Up op 18 juni werd de uitgifte gelanceerd. De belangstelling om mee te doen blijkt groot.

Op 18 juni lijken oude tijden te herleven in Zaal de Abt. Daar vond de Meet Up van het Traais Energie Collectief (TEC) plaats, die live werd uitgezonden en door veel Terheijdenaren thuis werd bekeken. Er was nostalgie voor liefhebbers van Loeki de Leeuw en er dook een eigentijdse Leontien op, om de bordjes van het Rad van Fortuin om te draaien. Ook kwam het jaar 1971 langs, toen Terheijdenaren samen geld inzamelden om het zwembad te behouden. Met veel succes, want ons Puzzelbad is niet meer uit Terheijden weg te denken.

Investeren in 2020 obligaties
Anno 2020 leggen inwoners opnieuw een bijzondere puzzel. Met het TEC bouwen ze aan een eigen, duurzame energievoorziening. De Traaise Energie Maatschappij, het werkbedrijf van TEC, gaat al dit jaar lokale warmte en stroom aan Terheijdense huishoudens leveren. TEC zet nu de volgende stap en geeft inwoners de kans financieel te participeren in de energieprojecten. Geïnteresseerden kunnen deze zomer investeren in 2020 obligaties van de Traaise Energie Maatschappij. Tijdens de Meet Up werden de obligaties, met roepnaam Traaise Bouwstenen, uitgebreid toegelicht.

Puzzelbord naast de kerk
Dat er voor Traaise Bouwstenen enthousiasme in ons dorp is bleek meteen in de uitzending. Tijdens de Meet Up werd al voor meer dan 100 Bouwstenen ingeschreven. Op een groot puzzelbord naast de kerk, live in de uitzending onthuld, is de stand van zaken de komende weken voor iedereen te volgen. De belangstelling onder Terheijdenaren blijkt groot, want inmiddels is meer dan de helft van de Bouwstenen vergeven.

Bier met honing
TEC is hier natuurlijk heel blij mee, net als met het nieuwe biertje Be(e)TEC, dat speciaal voor de uitgifte van de Traaise Bouwstenen door Dorpsbrouwerij Terheijden werd gemaakt. Tijdens de uitzending werd het biertje, met Traaise honing van Imkerij Oprins, geproefd. Het alcoholpercentage is, net als de rente op een obligatie, 7%.

Meer informatie op traaiseenergiemaatschappij.nl