20-08-2018

De foto’s van energiefestival Futurama

Futurama, het energiefestival van Traais Energie Collectief was een groot succes. Ruim 500 bezoekers bezochten de beleving op de Kleine Schans waar ze konden ervaren hoe Terheijden eruit gaat zien in 2025. Deze indrukwekkende film, met Terheijdenaren in de hoofdrol, gaf een unieke blik op de  energieneutrale toekomst van het dorp.

Het Traais Energie collectief vierde tevens haar eenjarig bestaan tijdens dit festival. Naast de beleving was er van alles te zien en te ervaren op de Schans. Zo konden Terheijdenaren met een VR-bril windmolen de Noord beklimmen en Terheijden bekijken vanaf een hoogte van 140 meter. Professoren van Mad Science gaven speciaal aan de kinderen science shows met knallende experimenten. Op de energiefietsen werd hard gefietst om zoveel mogelijk energie op te wekken en met de energietafel bouwden Terheijdenaren hun eigen energielandschap.

Veel bezoekers waren onder de indruk van de activiteiten en plannen van het collectief. Dit resulteerde in ruim 50 nieuwe leden. De teller staat inmiddels op 338 leden! Een indrukwekkend aantal voor een collectief dat 1 jaar onderweg is.

 

Foto’s: Arnold Velders en Sander Lodewikus