20-08-2018

Het was genieten op het TEC-strand

Wat was het gezellig op het TEC-strand! Drie zomerdagen was ons eigen strand bij de Energiebrouwerij aan de Schansstraat open. Donderdagavond 8 juli maakten we voor het eerst live kennis met onze toekomstige buren van nieuwbouwproject De Weelde. Vrijdagochtend 9 juli kwam de gemeente Drimmelen op de koffie. En zaterdag 10 juli was het strand tussen 1400-1800 uur open voor alle Terheijdenaren. Wat een opkomst deze drie dagen!

Zaterdagmiddag gaven we de aanwezigen een update over onze zon-, wind- en warmteprojecten. Met augmented reality (een 3D animatie die over de werkelijkheid wordt gelegd) bekeek men via een Ipad de ontwerpen van de Energiebrouwerij. Deze blik in de toekomst vonden de bezoekers een geweldige ervaring.

Zowel jong als oud nam een kijkje bij de archeologische vondsten die naast de boerderij zijn opgegraven. En daarna even de oude historische boerderij in zijn volle -en enigszins vervallen- glorie bekijken. In de boerderij draaide nog één keer de film ‘Sterker Dorp’ uit 2018 over de toekomst van ons dorp. De film is nu drie jaar oud en nog steeds is men onder de indruk van het verhaal verteld door Mette (toen 11 jaar oud).

Natuurlijk werd er heerlijk gerelaxt in een strandstoel met een drankje in de hand en gezellig bijgepraat. Het waren mooie stranddagen op ons eigen TEC-strand!