20-08-2018

Terugkijken online Meet Up

Donderdag 18 juni 2020 vond de online Meet Up plaats. Vanuit zaal de Abt maakten we een uitzending en introduceerden de Traaise Bouwstenen. Deze 2020 Traaise Bouwstenen (obligaties) worden uitgegeven door de Traaise Energie Maatschappij, de werkmaatschappij van het Traais Energie Collectief. Veel mensen hebben zich inmiddels ingeschreven voor Traaise Bouwstenen en de teller (per 25 juni 2020) staat op 930.

Pim de Ridder (Projectleider Traais Energie Collectief) gaf deze avond ook een update over de energieprojecten van het collectief. Hij deelde het laatste nieuws over Windmolen de Noord, Zonnepark de Bergen en het Traais Warmtenetwerk.

Architecten Inge van Poppel en Pierre Maas presenteerden het voorlopig eindontwerp van de Energiebrouwerij aan de Schansstraat. Samen met de kijkers is vervolgens geproost op het mooie ontwerp met het nieuwe TECbiertje. Dit biertje genaamd Be(e)TEC is gebrouwen door Dorpsbrouwerij Terheijden met Traaise honing van Imkerij Oprins. De overeenkomst met de Traaise Bouwstenen? Rente op een obligatie is 7% en het alcoholpercentage van Be(e)TEC is 7%, geen toeval maar vakmanschap!

De gouden Traaise Bouwsteen kon de kijker winnen door een woordpuzzel op te lossen. Zowel thuis als in de zaal werd fanatiek gepuzzeld en aan het eind van de avond kwam de oplossing. Onze TEC-reporter overhandigde de winnaar bloemen en de gouden Traaise Bouwsteen ter waarde van €250,-.

De uitzending gemist of nog een keer bekijken? Dat kan! Zie hieronder de opname.