20-08-2018

Primeur bij Meeting Up op 25 januari: presentatie ontwerp zonnepark

Donderdag 25 januari luidt het Traais Energie Collectief het jaar in met een nieuwe Meeting Up. Het energiecollectief presenteert deze avond het ontwerp voor het zonnepark dat ze wil bouwen aan de Bergen in Terheijden. Een ontwerp dat is gemaakt door kunstenaars van Mothership. Op het programma staan verder de ondertekening van het Traais Warmte Verbond en de structuur van het collectief. Ook geven de initiatiefnemers meer informatie over de financiering van hun plan om Terheijden energieneutraal te maken. Basisschool De Zeggewijzer opent deze avond om half acht haar deuren en om acht uur gaat het programma van start.

Primeur zonneweide
Het collectief heeft deze avond een primeur! Ontwerper Mothership, ook verantwoordelijk voor de Markthal in Rotterdam, denkt al een paar maanden mee over een mooie inrichting van de zonneweide aan de Bergen. De kunstenaars hebben een plan gemaakt dat goed past bij de locatie en recht doet aan de geschiedenis van Terheijden. Tijdens de Meeting Up presenteert Jeroen Everaerts van Mothership dit bijzondere plan.

Traais Warmte Verbond
In december startte het collectief de puzzeltocht naar het Traais Warmte Verbond. Vertegenwoordigers van onder meer de kerk, de Cour, het Puzzelbad en de Traaise sportclubs hebben gesproken over het verwarmen van de gebouwen en clubhuizen in de toekomst. Het energieverbond is de start om te komen tot het Eerste Traais Warmtebedrijf. Deze avond tekenen de betrokkenen het Warmte Verbond. Een grote stap in de richting van een gasloos Traaie.

Projectfinanciering
De financiƫn worden ook behandeld deze avond. De initiatiefnemers bespreken de kosten van de diverse projecten, hoe de uiteenlopende projecten worden gefinancierd en op welke manier dit gebeurt.

Structuur collectief
Het vierde en laatste onderwerp van deze Meeting Up is de structuur van het collectief. Hoe gaat het er juridisch gezien uitzien? Ook wordt een update gegeven over de vorming van het bestuur en de verschillende werkgroepen.

Ben je er bij?
Staat 25 januari al in jouw agenda? Aanmelden voor deze Meeting Up kan via de site: www.traaisenergiecollectief. Aanmelden is niet verplicht, maar voor de organisatie is het fijn om te weten hoeveel mensen ze kunnen verwachten. Deelname is gratis. Je bent van harte welkom!