20-08-2018

Proefdraaien Windmolen De Noord

De afgelopen weken is er in de windmolen veel werk verricht. Het installatieteam heeft de laatste verbindingen gelegd, gemonteerd en geïnspecteerd. De komende dagen wordt elk subsysteem in de molen, zoals de generator, de tandwielkast, de transformator en het besturingssysteem doorgelicht. Ook worden de interne systemen zoals de lift en de torenverlichting onderworpen aan een grondige inspectie.

Daarna wordt de windmolen in zijn geheel getest om er zeker van te zijn dat alle subsystemen met elkaar communiceren en functioneren zoals verwacht. Verloopt alles naar wens, dan kunnen we starten met de testrun.

Uitvoeren testrun

Tijdens de testrun moet de molen zo’n 10 dagen zonder foutmeldingen in bedrijf zijn en moet de maximale productie worden gehaald. Als het proefdraaien goed verloopt, wordt de windmolen opgeleverd. Vanaf dat moment kunnen de bladen van Windmolen De Noord volop gaan draaien en Traaise stroom opwekken.

Aanmelden Traaise stroom

Woon je in Terheijden en wil jij lokaal opgewekte stroom van Traaise bodem? Meld je dan gelijk aan. Eerst even de kosten op een rij zetten? Op de website van de Traaise Energie Maatschappij kun je de kostenverwachting voor jouw persoonlijke situatie inzien.