20-08-2018

Rechter haalt streep door vergunning Zonnepark de Bergen

Woensdag 21 oktober 2020 was er teleurstellend nieuws voor het Traais Energie Collectief. De rechtbank in Breda haalt een streep door de omgevingsvergunning voor Zonnepark de Bergen. Deze vergunning werd ons vorig jaar door gemeente Drimmelen verstrekt, maar de rechter oordeelt nu dat de gemeente een nieuw besluit moet nemen over de vergunningsaanvraag. Helaas loopt het project daardoor opnieuw vertraging op.

Tegen de vergunning liep nog een beroepszaak, ingediend door een concurrerende ontwikkelaar. Deze ontwikkelaar, het Maastrichtse NaGa Solar, vindt dat de vergunning voor Zonnepark de Bergen onterecht is verleend en heeft hiervoor een aantal juridische argumenten ingebracht. De rechter gaat daar dus in mee.

Zonder een vergunning kan de bouw van het zonnepark niet van start. We beraden ons de komende tijd dan ook op vervolgstappen. Een van de mogelijkheden is dat Zonnepark de Bergen, als belanghebbende partij, naar de Raad van State gaat met het verzoek om het besluit van de rechter terug te draaien. De komende tijd zal er intensief overleg zijn tussen de Traaise Energie Maatschappij (ontwikkelaar van Zonnepark de Bergen), gemeente Drimmelen en de aangesloten juristen over de te volgen strategie. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lees meer over het beroep