20-08-2018

Mastdelen Windmolen De Noord aangekomen op bouwlocatie

In het holst van de nacht zijn de mastdelen van Windmolen De Noord vervoerd naar de bouwlocatie aan de Bredeweg. Het transport is in de nacht, zodat de hinder voor de overige weggebruikers minimaal is. Om de bouwlocatie te kunnen bereiken is er een tijdelijke afrit gemaakt op de A59. De snelweg werd even afgesloten voor verkeer en de chauffeur reed vervolgens achteruit de afrit af.

Over twee weken worden de bladen en gondel geleverd. Dan breekt de volgende fase aan: de bouw van de molen! Als de windmolen staat duurt het enkele weken om de windmolen in bedrijf te stellen.

Het transport hebben we natuurlijk voor je in beeld gebracht.

Eigen stroomkabel

De stroomkabel van windmolen De Noord naar de Energiebrouwerij ligt al in de grond, dus aansluiten van de windmolen kan ook gelijk gebeuren. Vanuit de Energiebrouwerij voorzien we vervolgens Terheijdense huishoudens van groene stroom en duurzame warmte. Stroom gaat naar de Traaise huishoudens en wordt gebruikt voor het maken van warmte voor het Traais Warmtenetwerk

Kenmerken Windmolen De Noord

We hebben gekozen voor een windmolen van leverancier Nordex, type N149-5X. Deze molen heeft een ashoogte van 135 meter, een rotordiameter van 149 meter en de tiphoogte is 210 meter. De windmolen heeft een vermogen van 5,7 MW met een verwachte opwek van 15GWh per jaar.