20-08-2018

TEC blaast boerderij aan Schansstraat nieuw leven in

Zaterdag 16 november kwam een groep Terheijdenaren samen in de witte boerderij aan de Schansstraat. Het Traais Energie Collectief blaast deze boerderij nieuw leven in. Leden en geïnteresseerden zijn uitgenodigd om mee te denken welke functies op deze plek passen en welke uitstraling de boerderij mag krijgen. Deze zaterdag was de aftrap van in totaal drie bijeenkomsten. De komende maanden wordt er gezamenlijk aan een ontwerp gewerkt waarin alle wensen tot leven komen.

De aftrap
Zo’n 30 Terheijdenaren kwamen samen in de boerderij. Pim de Ridder trapte de ochtend af en lichtte de functionele toepassingen van de boerderij toe. De stroomkabel van het zonnepark en de windmolen komen straks namelijk samen in de boerderij en de stroom wordt gebruikt voor het opwekken van warmte. Ook wordt dit de plek waar het verhaal van TEC wordt verteld.

Rijke historie
Vervolgens vertelde een bouwhistoricus Karlijn de Wild over de rijke historie van het pand en gaf architect Pierre Maas een eerste aanzet met betrekking tot de aanpassingen aan het pand. Fer van Vuuren (inwoner uit de Schansstraat) vertelde over de geschiedenis van de Schansstraat en de Kleine Schans. Samen met een rondleiding door en om de boerderij was de terugblik op de geschiedenis compleet. De aanwezigen waren enthousiast over de komst van de Energiebrouwerij en zijn geïnspireerd huiswaarts gegaan. Zaterdag 14 december is de volgende bijeenkomst waar terugkoppeling volgt, iedereen ideeën mag inbrengen en we zullen gaan brainstormen over de mogelijke functies van de Energiebrouwerij.

Doe je mee?
Vind jij het ook leuk om mee te denken? Zaterdagochtend 14 december en 18 januari zijn de vervolgbijeenkomsten. Om 10.30 uur ben je van harte welkom aan de Schansstraat 17. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Presentaties van de bijeenkomst
De presentatie van Pierre Maas & Karlijn de Wild van Rothuizen Architecten kun je hier downloaden en voor de presentatie van Pim de Ridder klik je hier.

 

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.