20-08-2018

Mijlpaal van 100 leden bereikt

Het Traais Energie Collectief heeft enkele weken geleden wederom een prachtige mijlpijl bereikt. We verwelkomden ons 100-ste lid. Deze ledengroei van het nog jonge collectief heeft de verwachtingen overtroffen. Petra Kimmel (een van de initiatiefnemers) feliciteerde Tessa van Reeven, inwoner van Terheijden, met het 100ste lidmaatschap. “Het is een bijzonder moment voor het Collectief en we groeien nog steeds gestaag door”, onthult Petra enthousiast.

Sinds 2,5 jaar woont Tessa van Reeven met haar gezin in het centrum van Terheijden. Ze heeft op diverse plekken in Nederland gewoond en is uiteindelijk met haar gezin in Terheijden terechtgekomen. Tessa: “We waren op zoek naar een woonplaats centraal gelegen tussen onze werkplekken Delft en Eindhoven. We zagen dit huis in Terheijden en waren direct verkocht. Het huis heeft ons dus naar Terheijden geleid en daar hebben we geen moment spijt van.”

Een flinke verbouwing hebben ze inmiddels achter de rug. De muren en het dak zijn blijven staan. Verder is alles gesloopt en weer opnieuw opgebouwd. “Door het vele sloopwerk hebben we het pand een andere indeling gegeven en ook duurzaam gemaakt”, vertelt Tessa. “Het huis is volledig geïsoleerd, we hebben zonnepanelen op het dak en voorbereidingen getroffen voor een koude-warmte systeem. Zo’n systeem is nog een van onze wensen. Als we dat kunnen realiseren, is ons huis energieneutraal.

Duurzaamheid is voor Tessa haar dagelijkse werk. “Als bouwkundige adviseer ik bedrijven over verduurzamen en ook particulieren ondersteun ik op dit gebied. Toen ik in de krant een artikel las over het Energie Collectief, en de ambitie om een energie neutraal dorp te realiseren, was mijn interesse gewekt. In oktober heb ik de Meeting-up bijgewoond en het lidmaatschap was een logisch gevolg.”

Yes we can, if we Traai, staat er op het ‘t shirt dat Petra aan Tessa overhandigde. Deze zin werd in juni dit jaar uitgesproken tijdens de lancering van het collectief en staat nog steeds als een huis. Terheijden energieneutraal kunnen we realiseren als we het gezamenlijk doen! Tessa glimlacht als ze het ‘t shirt uitpakt en de boodschap leest. Ze is het er helemaal mee eens!

Wil jij ook lid worden? Opgeven als lid kan heel eenvoudig via onze website.