20-08-2018

Tweede bijeenkomst ‘Leven in de Energiebrouwerij’

In de Energiebrouwerij komen straks de stroomkabel van het zonnepark en de windmolen samen en deze stroom wordt gebruikt voor het opwekken van warmte. Hiervoor zal het aangebouwde deel van de boerderij moeten worden herbouwd. De Energiebrouwerij krijgt nog meer functies en dat bepalen we samen met onze leden en geïnteresseerden.

Tijdens de eerste bijeenkomst ‘Leven in de Energiebrouwerij’ op 16 november jl. was de meerderheid van de aanwezigen van mening dat de aanbouw in oude stijl hersteld moest worden. Dat beeld veranderde afgelopen zaterdag tijdens de tweede bijeenkomst.

Deze ochtend gaf de architect diverse mogelijkheden voor de herbouw. Denk hierbij aan historisch, traditioneel, modern en out-of the box bouwen. Zoals de afbeeldingen laten zien kan er gebruik worden gemaakt van glas en hout in combinatie met staal. Juist het contrast, een oude boerderij met een moderne aanbouw, werd enthousiast ontvangen. “De handtekening van deze tijd mag wel duidelijk zijn”, verwoordde een van de aanwezigen.

Over één punt was iedereen het eens. Het hergebruiken van oude materialen, bijvoorbeeld de houten balken, deuren en dakpannen van de naastgelegen schuur.

Vol inspiratie vertrokken de aanwezigen en de architect aan het eind van de ochtend huiswaarts. De volgende bijeenkomst is zaterdag 18 januari. Ben jij er bij?