20-08-2018

Energievoorziening E-veld

De toekomstige woningen op het E-veld worden aangesloten op het Traais Warmtenetwerk van het Traais Energie Collectief (TEC). TEC bouwt aan een duurzame, eigen energievoorziening voor Terheijden. Met zon, wind en warmte maken we Terheijden als eerste dorp in Brabant energieneutraal. Iedereen in deze nieuwe wijk krijgt straks Traaise warmte en woont in een comfortabel en duurzaam verwarmde woning. Bewoners kunnen ook Traaise stroom afnemen van de Traaise Energie Maatschappij (TREM).

Ben jij één van de toekomstige bewoners van het E-veld? Klik op onderstaande button en bekijk je aansluit- en leveringscontract. Jouw getekende contract mag je mailen naar info@traaiseenergiemaatschappij.nl.

 

Aansluit- en leveringscontract

 

Voorschotnota

Maandelijks zal de Traaise Energie Maatschappij het voorschotbedrag voor de levering van Traaise warmte en eventueel Traaise stroom innen. In onderstaande tabel staan de voorschotbedragen op een rij. Het is een voorlopige inschatting aangezien het nieuwbouwwoningen betreft.

Het voorschotbedrag voor warmte en stroom wordt na ongeveer een half jaar -indien nodig- aangepast. Je kunt straks zelf op ieder moment de maandelijkse bedragen naar boven of naar beneden bijstellen.

Voorschot Traaise warmte

Huur- en koopwoning Voorschot € 100,- per maand
Appartement Voorschot € 75- per maand

 

Voorschot Traaise stroom

Huur- en koopwoning Tot 3.500 kWh per jaar Voorschot € 119,65 per maand
Appartement Tot 2.500 kWh per jaar Voorschot € 74,94 per maand

 


 

Eigen lokaal energiebedrijf

De energie die de Traaise Energie Maatschappij levert is duurzaam en in ons eigen dorp opgewekt. Vanaf maart 2023 komt de Traaise stroom van Windmolen De Noord en straks ook van zonnepark de Bergen. Tot het moment dat de windmolen stroom levert, gebruiken we lokaal opgewekte energie van het Windpark Hazeldonk in Breda. De Terheijdenaren worden samen eigenaar van hun eigen energie maatschappij, zo hebben we als inwoners regie over onze eigen energie.

Eerste Traais Warmtebedrijf

Het Eerste Traais Warmtebedrijf (ETW) is onderdeel van de TREM. ETW maakt warmte en levert dit in de woningen op het E-veld af. Het warmtenetwerk en de installaties om warmte te maken brengen we onder in het ETW. Zo hebben we de hele keten – van opwek tot levering van warmte- in eigen hand.

Energiebrouwerij

In het centrum van het dorp werken we aan een Energiebrouwerij. De opgewekte stroom van zonnepark de Bergen en Windmolen De Noord komt hier samen en gaat vanuit hier het elektriciteitsnet op. Ook maken we op deze locatie warmte voor het Traais Warmtenetwerk. De Energiebrouwerij wordt een ontmoetingsplek: het hart van energiedorp Terheijden.