20-08-2018

Energievoorziening E-veld

De nieuwe woningen op het E-veld krijgen warmte van de Traaise Energie Maatschappij (TREM) geleverd. Bewoners kunnen ook Traaise stroom afnemen van de TREM.

Voorschotnota

Maandelijks int de Traaise Energie Maatschappij het voorschotbedrag voor de levering van Traaise warmte en eventueel Traaise stroom. In onderstaande tabel staan de voorschotbedragen op een rij. Het is een voorlopige inschatting aangezien het nieuwbouwwoningen betreft.

Het voorschotbedrag voor warmte en stroom kunnen we op verzoek naar boven of beneden bijstellen.

Voorschot Traaise warmte

Huur- en koopwoning Voorschot € 100,- per maand
Appartement Voorschot € 75- per maand

 


 

Eigen lokaal energiebedrijf

De energie die de Traaise Energie Maatschappij levert is duurzaam en in ons eigen dorp opgewekt. Vanaf 2023 komt de Traaise stroom van Windmolen De Noord en straks ook van zonnepark de Bergen. De Terheijdenaren worden samen eigenaar van hun eigen energie maatschappij, zo hebben we als inwoners regie over onze eigen energie.

Eerste Traais Warmtebedrijf

Het Eerste Traais Warmtebedrijf (ETW) is onderdeel van de TREM. ETW maakt warmte en levert dit in de woningen op het E-veld af. Het warmtenetwerk en de installaties om warmte te maken brengen we onder in het ETW. Zo hebben we de hele keten – van opwek tot levering van warmte- in eigen hand.

Energiebrouwerij

In het centrum van het dorp werken we aan een Energiebrouwerij. De opgewekte stroom van zonnepark de Bergen en Windmolen De Noord komt hier samen en gaat vanuit hier het elektriciteitsnet op. Ook maken we op deze locatie warmte voor het Traais Warmtenetwerk. De Energiebrouwerij wordt een ontmoetingsplek: het hart van energiedorp Terheijden.