20-08-2018

Rekentool

Het Traais Warmtenetwerk is een netwerk van leidingen waar warm water door stroomt. Dit warme water verwarmt straks gebouwen en woningen in Terheijden. We zijn gestart in het centrum van het dorp en gaan straat voor straat verder. Sinds april 2020 wordt het water in het Puzzelbad verwarmd door het Traais Warmtenetwerk.

Inzicht in de kosten
Wat betekent het wanneer jouw woning wordt aangesloten op het Traais Warmtenetwerk? Wordt het duurder, goedkoper of betaal je hetzelfde? En stap je nu over op elektrisch koken of op een later moment? Om je inzicht te geven in de mogelijkheden en kosten kun je de rekentool gebruiken. Je vult jouw persoonlijke gegevens en wensen in, zoals jouw energieverbruik en de keuze om op gas of elektrisch te koken. Met onderstaand rekentool weet je wat aansluiten op het warmtenet voor jou inhoudt.


Warmte uit de Mark
De bron voor ons warmtenet is de rivier de Mark. Door middel van warmtewisselaars wordt in de zomer de warmte uit het water gehaald en opgeslagen in de bodem. Via een warmtepomp wordt de temperatuur verhoogd om huizen te verwarmen en warm water te leveren. Het netwerk levert op deze manier water met een temperatuur van ten minste 70°C. Hierdoor is (bijna) ieder huis in Terheijden geschikt om aan te sluiten. Het Traais Warmtenetwerk zorgt ervoor dat je woont in een duurzaam, warm en comfortabel huis.

Je huis verduurzamen
De eerste leidingen van het Traais Warmtenet zijn in de grond gelegd. De aannemer is gestart in de Markstraat. Ook de Haven, Markpoort, Kleine Dreef, Slotje, Thomashof, Schansstraat, Norbartstraat, een deel van de Hoofdstraat en de Raadhuisstraat worden in de eerste fase aangesloten. Als huiseigenaar uit het gebied waar het warmtenet wordt aangelegd krijg je de kans om als een van de eersten mee te doen en de woning flink te verduurzamen.

Elektrisch koken
Je kunt jouw woning ook helemaal van het gas afsluiten. Dit houdt in dat je niet meer op gas kookt en overstapt op elektrisch koken. Doe je het liever stap voor stap, dat kan natuurlijk ook. Je kunt je huis verwarmen met Traais Warmtenetwerk en (nog) op gas blijven koken. De keuze is aan jou.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur een mail naar: warmte@traaisenergiecollectief.nl.