20-08-2018

Vraag & Antwoord ALV 2021

Vragen over de online ALV

 

  • Moet ik me aanmelden voor de online ALV?

Ja, je moet je vooraf aanmelden voor de online ALV. Per mail krijg je een bevestiging van jouw aanmelding. Enkele dagen voor de ALV ontvang je een mail van Online ALV met de link naar de online vergadering en verdere instructies voor jouw deelname. Let op! Het programma Online ALV herkent je aan het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij je aanmelding. Je kunt dus niet met twee personen hetzelfde e-mailadres gebruiken.

  • Kan ik na 20.00 uur nog inloggen en deelnemen aan de online ALV?

Dat kan! Sluit na 20.00 uur gerust nog aan, want jouw mening en stem zijn belangrijk deze avond. Houd je mobiel bij de hand, deze heb je nodig bij het inloggen. Later inloggen kan wel betekenen dat je een stemronde hebt gemist of een onderwerp waar je vragen over hebt al is besproken.

  • Mijn vrouw en ik zijn allebei lid en gebruiken hetzelfde e-mailadres. Waarom kunnen we niet allebei met dit e-mailadres inschrijven?

Het programma Online-ALV herkent de leden aan hun e-mailadres, daarom mag een e-mailadres maar één keer voorkomen. Je kunt een nieuw e-mailadres aanmaken of je partner machtigen. Als je je partner machtigt dan moeten jullie wel hetzelfde stemmen, want de stem van de gemachtigde telt dan voor twee stemmen vóór of twee stemmen tegen.

  • Mogen leden en donateurs hun stem uitbrengen tijdens de ALV?

Terheijdenaren die zich aanmelden worden lid van het collectief. Woon je buiten Terheijden dan word je donateur. Leden én donateurs hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering spreekrecht en alleen de leden hebben stemrecht.

  • Wat is een blanco stem?

Wanneer je niet stemt, is jouw stem een ‘blanco stem’. Dit betekent dat we deze stem niet mee kunnen tellen.

  • Hoe machtig ik iemand om voor mij te stemmen?

Dit kan heel eenvoudig. Stuur uiterlijk 1 dag voorafgaand aan de ALV een bericht via ons contactformulier. Vermeld hierbij jouw voor- en achternaam en de voor- en achternaam van het lid dat jij machtigt.

  • Ik ben gemachtigd door een ander lid om voor hem te stemmen. Hoe werkt dit online?

Als een lid je machtigt om voor hem te stemmen dan telt jouw stem voor twee stemmen. Dit betekent dat deze twee stemmen allebei vóór of tegen zijn.

 

Vragen over de vergaderstukken

 

  • Ik heb een vraag over een vergaderstuk, wordt deze voor of tijdens de vergadering beantwoord?

Tijdens de online ALV is het niet mogelijk om alle vragen die we via de chat ontvangen te behandelen. Vragen over de stukken die worden besproken kun je voorafgaand aan de ALV stellen. Stel je vraag via ons contactformulier en je ontvangt binnen twee werkdagen het antwoord per mail.

  • Waarom hebben jullie 2 nieuwe aspirant-bestuurders?

Sinds de lancering van het collectief in 2017 hebben we een driekoppig bestuur. Sinds een jaar lopen twee aspirant-leden mee om kennis te maken met alle activiteiten waar het bestuur verantwoordelijk voor is. Deze twee leden willen graag als officieel lid aangesteld worden in de ALV en meewerken aan een mooie toekomst van het collectief. Deze twee aspirant-bestuursleden volgen twee bestuursleden op die de afgelopen jaren hun steentje hebben bijgedragen en nu of binnenkort aftreden.