20-08-2018

VRIJWILLIGER: Journalist, schrijver, verhalenverteller, copywriter – 1 à 2 artikelen per maand

Het Traais Energie Collectief (TEC) is een coöperatie door en voor inwoners van Terheijden. Inmiddels is ongeveer 25% van de Traaise huishoudens lid, draait de windmolen en is het warmtenet in gebruik, hebben we ondersteunt bij ‘zon-op-dak-projecten’ en lijkt de bouw van de zonneweide in 2024 te gebeuren.

Met het collectief nemen we het heft in eigen handen door zelf duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Zo zijn we voor onze energievoorziening niet langer afhankelijk van grote energiebedrijven. We houden zelf de regie over onze eigen lokale energievoorziening en dragen bij aan een duurzame wereld. De opwek, distributie en levering van warmte, stroom en transitiegas organiseert het Traais Energie Collectief in een eigen werkmaatschappij: de Traaise Energie Maatschappij.

De opbrengsten blijven in Terheijden: ons dorp krijgt groene energie. Ons doel is om in de toekomst de winsten uit stroomverkoop in de eigen portemonnee te houden of te investeren in projecten om de leefbaarheid van ons dorp te behouden en te verbeteren. Leden van het Traais Energie Collectief bepalen samen waar de opbrengsten naartoe gaan.

Jouw rol:

Bij de TEC gebeurt heel veel. De bestaande projecten, nieuwe projecten en belangrijke gebeurtenissen zijn voor ons aanleiding om de Traaienaren (en daarbuiten) te informeren. Er is content voor de website, de nieuwsbrief of artikelen in de Rondom de Toren/Het Carillon nodig.

Via het TEC-bestuur zijn er regelmatig ideeën om artikelen te schrijven. Natuurlijk staan we open voor jouw contentideeën. Ook hebben we al veel kennis beschikbaar die heel goed in een artikel kan worden omgezet.
Ben je in het dagelijks leven ook bezig met het schrijven van artikelen, doe je dat in een andere vrijwlligersfunctie ook al of zegt iedereen in je omgeving dat jij daar aanleg voor hebt? Dan zoeken we jou!

Jouw taken:

Eén of twee keer per maand een artikel produceren (meer kan en mag natuurlijk). Op sommige onderwerpen zit een deadline en voor andere onderwerpen is er meer flexibiliteit. Je kunt dus zelf je tijd indelen.

Je artikelen worden door een redactie nagelezen en eventueel geredigeerd.

Wat bieden we jou?

Een warm bad in de vrijwilligerspool. We zoeken meerdere schrijvers, dus je hebt altijd iemand om te sparren. Mensen lezen je werk in heel Terheijden, maar ook daarbuiten (zeker als het op de website komt). Vrijwilligerswerk staat natuurlijk geweldig op je CV. Je steunt het dorp Traaie indirect en de energietransitie direct. Je kunt je stem laten horen.

Wie ben jij?

Je bent een Traaienaar of wordt dat binnenkort. Vanzelfsprekend ben je super met woorden, houdt van taal en schrijven en natuurlijk heb je een groot hart voor Traaie en/of de energietransitie. Je bent positief ingesteld, nieuwsgierig en kritisch. Bovendien sta je open voor constructieve feedback.

Je bent wel vrijwilliger, maar niet vrijblijvend. Je kunt heel goed zelfstandig werken en beschikt zelf over een computer. Dankzij jouw duidelijke verhalen zetten we het Traais Energie Collectief nog beter op de kaart binnen en buiten Traaie.

Hoe word je geselecteerd?

Stuur een motivatiemail naar het bestuur via bestuur@traaisenergiecollectief.nl. Heb je een CV of wat voorbeelden van je eerdere werk, dan zouden we dat heel fijn vinden. Heb je nog vragen? App even naar Ghislaine van Berkom, bestuurslid TEC, op 06-28320262. We hopen snel van je te horen/zien.