Energiebrouwerij

Onze Energiebrouwerij wordt het epicentrum van de nieuwe Traaise energievoorziening. Niet alleen ontmoetingsplaats, ook de plek waar de energie die we opwekken bij elkaar komt. Vanuit de brouwerij gaat de stroom en warmte rechtstreeks naar de huizen in Terheijden.

Traais Warmtenetwerk

We sluiten woningen op het Traais Warmtenetwerk! Bereken de overstap, bekijk de voorlopige planning en lees of er nieuws is over jouw straat.

Zonnepark de Bergen

Wind en warmte zijn niet genoeg voor een energieneutraal Terheijden. Ook de zon speelt een belangrijke rol. Het Traais Energie Collectief wil aan de Bergen een uniek zonnepark realiseren met 27.000 panelen.

Windmolen De Noord

Met één grote windmolen, in handen van burgers, bedrijven en organisaties van Terheijden, kan genoeg energie worden opgewekt om het hele dorp van lokale duurzame energie te voorzien.

Energiebesparing

Duurzaam leven en minder energie gebruiken begint heel eenvoudig, gewoon bij jezelf. Met een paar slimme, eenvoudige aanpassingen kun je het energieverbruik in huis verminderen en geld besparen.

Energie uit de Mark

Energie uit de Mark is een innovatief project en helpt Terheijden verder op weg naar energieneutraliteit. We maken gebruik van een warmte-koude opslag systeem (WKO) en halen warmte uit rivier de Mark (aquathermie).

Zon op Traaise daken

Ook in Terheijden zijn volop kansen om zonne-energie op te wekken. Naast een groot zonnepark aan De Bergen, streeft het Traais Energie Collectief ernaar om zoveel mogelijk daken in het dorp te voorzien van zonnepanelen.

Aardwarmte De Bergen

De grond onder Terheijden biedt veel mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie. Diep in de bodem, tussen de 750 en 1500 meter, zit water dat zo warm is, dat je er een huis mee kan verwarmen.