Warmte Koude opslag

Net als in de rest van Nederland is het gasnet van Terheijden aan vervanging toe. Een alternatief is de aanleg van een warmtenetwerk, om te beginnen in het centrum. De energiestromen van Antonius abt, Puzzelbad, De Cour en kerken kunnen eenvoudig met elkaar worden verbonden.

Energiebesparing

Over 10 jaar 15% energiebesparing. Het Traais Energie Collectief wil dit realiseren met Buurtkracht. Daarbij wordt het energieverbruik geïnventariseerd en de buurt gemobiliseerd.

Zonnepark aan De Bergen

Wind en warmte zijn niet genoeg voor een energieneutraal Terheijden. Ook de zon speelt een belangrijke rol. Het Traais Energie Collectief wil aan De Bergen een uniek zonnepark realiseren, met zo’n 36.000 panelen.

Energie uit De Mark

De schans, de molen, de kerk en de Mark: deze markante punten in Terheijden spelen een belangrijke rol in het Traais energielandschap.. De Mark kan bijvoorbeeld benut worden voor warmtewinning en het winnen van energie uit stroming.

Aardwarmte De Bergen

De grond onder Terheijden biedt veel mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie. Diep in de bodem, tussen de 750 en 1500 meter, zit water dat zo warm is, dat je er een huis mee kan verwarmen.

Windmolen de Noord

Met één grote windmolen, in handen van burgers, bedrijven en organisaties van Terheijden, kan genoeg energie worden opgewekt om het hele dorp van lokale duurzame energie te voorzien.