€ 3,4 miljoen voor aardgasvrij centrum Terheijden

Gemeente Drimmelen krijgt € 3,4 miljoen rijkssubsidie om het centrum van Terheijden aardgasvrij te maken. Met deze bijdrage wil de gemeente de plannen van TEC ondersteunen. ‘Opnieuw een opsteker voor ons collectief’, stelt Pim de Ridder, mede-initiatiefnemer van TEC. ‘De puzzelstukken die nodig zijn om Terheijden energieneutraal te maken vallen steeds meer op hun plek. We zijn hard op weg om het eerste energieneutrale dorp van Brabant te worden.’

Vergunning verleend voor Traaise windmolen

Provincie Noord-Brabant heeft ingestemd met het Provinciaal Inpassingsplan en de omgevingsvergunning voor 28 geplande windmolens langs de A16. Een van deze molens komt in handen van burgers, verenigd in het Traais Energie Collectief. Met dit besluit is de weg vrij voor het collectief om een eigen Terheijdense windmolen te bouwen. Het doel van het Traais Energie Collectief, een eigen duurzame energievoorziening, komt hiermee een stap dichterbij.

Meet Up, donderdag 11 oktober

Er komen belangrijke momenten aan voor het Traais Energie Collectief. Eind september horen we of we een vergunning krijgen om windmolen De Noord te bouwen. De gemeenteraad heeft ons onlangs ruim baan gegeven om verder te gaan met het zonnepark aan de Bergen. Goed nieuws, want nu kunnen we de vergunning voor het zonnepark binnenkort […]

Ga je mee naar het Provinciehuis?

Provinciale Staten besluit naar verwachting op 28 september over het inpassingsplan en de omgevingsvergunning voor de geplande windmolens langs de A16, waaronder windmolen de Noord. Voorafgaand, op vrijdag 14 september, debatteren Statenleden en Gedeputeerden hierover. Ook de zienswijzen die omwonenden en andere betrokkenen hebben ingediend komen dan aan bod. Wil je 14 september mee naar Den Bosch? Stap met ons in de Traaie on Tour bus en beleef het mee.

Kom in de wei zaterdag 25 augustus

Het Traais Energie Collectief werkt aan een grootschalig zonnepark aan de Bergen. Half september start het traject om de omgevingsvergunning binnen te halen. Met een goed doortimmerd ontwerp voor het park hebben we een stevige basis voor de aanvraag. In het weiland van boer Van Oosterhout, of als het regent in de schuur, zetten we op 25 augustus de puntjes op de i van het bestaande ontwerp. Je bent van harte welkom om erbij te zijn en mee te denken.

Bouw mee aan een zonnedak voor Willem Tell

Het Traais Energie Collectief werkt aan een zonnedak voor schietclub Willem Tell. Op het dak van de schietvereniging zorgen 150 zonnepanelen straks voor duurzame elektriciteit. Aan het eerste echte project van ons collectief kun je nu al meedoen.