Het was genieten op het TEC-strand

Drie zomerdagen was ons eigen TEC-strand bij de Energiebrouwerij aan de Schansstraat open. Donderdagavond 8 juli openden we het strand voor onze toekomstige buren van nieuwbouwproject De Weelde. Vrijdagochtend 9 juli kwam de gemeente Drimmelen op de koffie. En zaterdag 10 juli was het strand tussen 1400-1800 uur open voor alle Terheijdenaren. Wat een opkomst deze drie dagen!

Brabantse Milieufederatie; interview met onze voorzitter

De Brabantse Millieufederatie werkt aan een duurzame toekomst van Brabant samen met bewoners. Onze voorzitter Theo den Exter werd benaderd voor een interview. Want hoe is het collectief georganiseerd, op welke manieren informeer je de inwoners van Terheijden en hoe zit het financiële plaatje in elkaar? Het gesprek is uitgewerkt in twee artikelen, hierbij deel 1.

Kom 10 juli langs op het TEC-strand!

De coronacrisis zorgde voor een bewogen jaar met veel beperkingen. Maar nu mogen we weer! Het is de hoogste tijd om elkaar weer eens te zien en bij te praten. Momenteel is het rondom de Energiebrouwerij aan de Schansstraat een grote zandbak. Dat komt goed uit, want we maken er gewoon ons eigen unieke TEC-strand van! Zaterdagmiddag 10 juli ben je van harte welkom!

Ontwerp Kuijpers technische installatie Energiebrouwerij

Voor onze Energiebrouwerij -waar straks de opgewekte energie uit wind en zon samenkomt- heeft Kuijpers het technisch ontwerp voor de installatie gemaakt. Welke keuzes Kuijpers heeft gemaakt om tot juiste ontwerp te komen lees je in het artikel.