Samenwerking Traais Energie Collectief en Stichting FRES van start

Op 1 maart hebben het Traais Energie Collectief (TEC) en Stichting Fonds versnelling Regionale Energie Strategie (FRES) een leningsovereenkomst getekend. TEC gaat investeren in de verdere ontwikkeling van energie opwek en energie opslag in en voor het dorp. Ook wil TEC mede-eigenaar worden van de Traaise Energie Maatschappij (TREM). Deze lening helpt hierbij.

Traais Energie Collectief: ‘2024 wordt een mooi jaar’

Het Traais Energiecollectief rekent op een goed 2024 voor de energietransitie in Terheijden. De TEC-molen op De Noord draait, er is een vergunning voor Zonnepark de Bergen en steeds meer woningen krijgen warmte van het Traais Warmtenetwerk. “Het dorp kan trots zijn op wat er tot nu toe is bereikt om de nieuwe energievoorziening van de grond te krijgen”.

Nieuwe kansen voor Zonnepark de Bergen

Eind 2023 verleende gemeente Drimmelen een vergunning voor Zonnepark de Bergen. Inmiddels heeft de vergunning ter inzage gelegen. Tegen de vergunning zijn bij de rechtbank twee beroepen ingediend. Hierover gaat de rechter zich de komende maanden buigen.

TEC op TV

Op 6 december waren we te gast in het programma De top van Onderop op NPO1. Anita Witzier interviewde onze voorzitter over de voordelen van een collectief energiebedrijf.

Afscheid en welkom

Aan het einde van het jaar willen we even stilstaan bij de diverse belangrijke wisselingen van de wacht bij TEC. Zoals in elke organisatie gebeurt, hebben we bij TEC een aantal mensen zien vertrekken dit jaar.

Jaaroverzicht TEC

Een energiek jaar is voorbijgevlogen. Als trotse Traaienaren kijken we terug op een jaar vol successen van het Traais Energie Collectief (TEC) en de Traaise Energie Maatschappij (TREM). Daar zijn we trots op!