Ook het bruine café in Terheijden krijgt groene energie.

Zaterdag 28 september in het NRC: “Terheijden heeft een ingrijpende keuze gemaakt. Het Brabantse dorp wil volledig zelf in zijn energie voorzien – lokaal opgewekt en duurzaam. De aanleg van een warmtenet is inmiddels begonnen. Lukt het de bewoners over de streep te trekken?”

Definitieve bouwvergunning voor zonnepark De Bergen

Goed nieuws voor ons zonnepark aan de Bergen. Begin september maakte gemeente Drimmelen bekend een definitieve bouwvergunning voor het project te verlenen. Dit betekent een belangrijke stap vooruit in de projectvoorbereiding. De bouw van het zonnepark komt nu echt in zicht.

Update voorbereiding Windmolen de Noord

Provincie Noord-Brabant werkt aan een plan voor 28 windmolens langs de A16, waarvan zes bij knooppunt Zonzeel. Één van deze molens is vorig jaar toegekend aan het Traais Energie Collectief. De ontwikkeling van zoveel windmolens tegelijk is een complexe zaak.

Meet Up

In ons dorp is de geest uit de fles. Kom naar de Meet Up op 24 oktober en zie met eigen ogen hoe we samen Terheijden onomkeerbaar veranderen. De deuren van Zaal De Abt gaan om 19.30 uur open. Om 20.00 uur begint de avond officieel. Zorg dat je ruim op tijd binnen bent, want de nieuwste beleving van het Traais Energie Collectief start al meteen bij binnenkomst.