20-08-2018

VRIJWILLIGER: Diverse redactieleden: redacteur, huisstijlbewaker, contentkalender beheerder

 Het Traais Energie Collectief (TEC) is een coöperatie door en voor inwoners van Terheijden. Inmiddels is ongeveer 25% van de Traaise huishoudens lid, draait de windmolen en is het warmtenet in gebruik, hebben we ondersteunt bij ‘zon-op-dak-projecten’ en lijkt de bouw van de zonneweide in 2024 te gebeuren. 

Met het collectief nemen we het heft in eigen handen door zelf duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Zo zijn we voor onze energievoorziening niet langer afhankelijk van grote energiebedrijven. We houden zelf de regie over onze eigen lokale energievoorziening en dragen bij aan een duurzame wereld. De opwek, distributie en levering van warmte, stroom en transitiegas organiseert het Traais Energie Collectief in een eigen werkmaatschappij: de Traaise Energie Maatschappij. 

De opbrengsten blijven in Terheijden: ons dorp krijgt groene energie. Ons doel is om in de toekomst de winsten uit stroomverkoop in de eigen portemonnee te houden of te investeren in projecten om de leefbaarheid van ons dorp te behouden en te verbeteren. Leden van het Traais Energie Collectief bepalen samen waar de opbrengsten aan worden besteed. 

De diverse redactionele rollen en taken 

Bij de TEC gebeurt er veel, en het is van groot belang om bestaande projecten, nieuwe initiatieven en belangrijke gebeurtenissen met de Traaienaren en daarbuiten te delen. We zoeken enthousiaste redactieleden/een ervaren redacteur om ons team te versterken.  

De diverse taken kunnen bij 1 persoon liggen of bij meerder mensen, afhankelijk van het uiteindelijke team. We staan zeker open voor dubbelrollen. Spreken andere vacatures bij TEC je ook aan, laat het zeker weten! 

Redacteur: De taken omvatten o.a. het nakijken van artikelen op taalgebruik (niveau B1), het optimaliseren van de website voor SEO, content ideeën aandragen en ondersteunen van het gehele content team waar nodig. 

Huisstijlbewaker: Het belangrijkste is dat je controleert dat alle uitingen – tekstueel, grafisch, beeldend – voldoen aan onze huisstijl. 

Contentkalenderbeheerder: Elk jaar stel je samen met het content team de contentkalender vast – natuurlijk is hier altijd plaats voor actuele onderwerpen. Je houdt het overzicht en bedenkt samen met het team thema’s/content gerelateerd aan o.a. feestdagen, locale activiteiten in Terheijden, speciale dagen rond duurzaamheid/energie (bijvoorbeeld Warme Truiendag). 

Vanuit het TEC-bestuur is er al veel kennis beschikbaar. Ben je in het dagelijks leven ook bedreven als redactielid, of doe je dat in een andere vrijwilligersfunctie ook al of zegt iedereen in je omgeving dat jij daar aanleg voor hebt? Dan zoeken we jou! 

Wat bieden we jou? 

Een warm bad in de vrijwilligerspool. We zoeken een heel content team, dus je er zijn altijd anderen om mee te sparren. Je zorgt ervoor dat we – en daarmee jouw inzet – worden gezien in heel Terheijden, maar ook daarbuiten. Vrijwilligerswerk staat natuurlijk geweldig op je CV. Je steunt het dorp Traaie indirect en de energietransitie direct. 

Wie ben jij? 

Je bent een Traaienaar of staat op het punt er een te worden. Ook kan je goed overzicht houden, een team  aansturen/bijeen brengen, en bent bedreven met woorden, hebt een passie voor taal en schrijven en een algemene kennis van contentcreatie. Natuurlijk heb je een groot hart voor Traaie en/of de energietransitie. Je bent een positief en nieuwsgierig. Daarnaast sta je open voor constructieve feedback en kunt deze ook geven aan het contentcreatie team. 

Je bent wel vrijwilliger, maar niet vrijblijvend. Je kunt zelfstandig werken en hebt een computer tot je beschikking. Dankzij jouw inzet zet je het Traais Energie Collectief nog beter op de kaart, zowel binnen als buiten Traaie. 

Hoe word je geselecteerd? 

Stuur een motivatiemail naar het bestuur via bestuur@traaisenergiecollectief.nl. Heb je een CV of wat voorbeelden van je eerdere werk, dan zouden we dat heel fijn vinden. Heb je nog vragen? App even naar Ghislaine van Berkom, bestuurslid TEC, op 06-28320262. We hopen snel van je te horen/zien.