20-08-2018

VRIJWILLIGER: Fotograaf, beeldverteller, visueel kunstenaar – diverse foto’s per maand

Het Traais Energie Collectief (TEC) is een coöperatie door en voor inwoners van Terheijden. Inmiddels is ongeveer 25% van de Traaise huishoudens lid, draait de windmolen en is het warmtenet in gebruik, hebben we ondersteunt bij ‘zon-op-dak-projecten’ en lijkt de bouw van de zonneweide in 2024 te gebeuren. 

Met het collectief nemen we het heft in eigen handen door zelf duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Zo zijn we voor onze energievoorziening niet langer afhankelijk van grote energiebedrijven. We houden zelf de regie over onze eigen lokale energievoorziening en dragen bij aan een duurzame wereld. De opwek, distributie en levering van warmte, stroom en transitiegas organiseert het Traais Energie Collectief in een eigen werkmaatschappij: de Traaise Energie Maatschappij. 

De opbrengsten blijven in Terheijden: ons dorp krijgt groene energie. Ons doel is om in de toekomst de winsten uit stroomverkoop in de eigen portemonnee te houden of te investeren in projecten om de leefbaarheid van ons dorp te behouden en te verbeteren. Leden van het Traais Energie Collectief bepalen samen waar de opbrengsten aan worden besteed. 

Jouw rol: 

Bij de TEC gebeurt heel veel. De bestaande projecten, nieuwe projecten en belangrijke gebeurtenissen zijn voor ons aanleiding om de Traaienaren (en daarbuiten) te informeren. We hebben beelden nodig voor de website, de socials, de nieuwsbrief en foto’s voor artikelen in Rondom de Toren/Het Carillon. 

Het TEC-bestuur heeft regelmatig ideeën voor foto-opdrachten. Daarnaast is er al veel visuele informatie beschikbaar die uitstekend kan worden verwerkt in fotografisch materiaal. Ben je in het dagelijks leven bezig met het maken van foto’s, of doe je dat al in een andere vrijwilligersfunctie? Of zegt iedereen in je omgeving dat jij hier aanleg voor hebt? Dan zoeken we jou! 

Jouw taken: 

Regelmatig maak je foto’s. We verwachten zo’n 2-20 beelden per maand. Sommige opdrachten hebben een deadline, terwijl er voor andere opdrachten meer flexibiliteit is. Je hebt dus meestal de vrijheid om je tijd zelf in te delen. 

We zoeken één of meerdere fotografen omdat de onderwerpen van de foto’s steeds anders zijn. Ook is het fijn om back-up te hebben, zeker bij opdrachten met een deadline.  

Wat bieden we jou? 

Een warm bad in de vrijwilligerspool. We zoeken meerdere fotografen, dus je hebt altijd iemand om te sparren. Je werk wordt gezien in heel Terheijden, maar ook zeker daarbuiten. Vrijwilligerswerk staat natuurlijk geweldig op je CV. Je steunt het dorp Traaie indirect en de energietransitie direct. Je kunt jouw werk laten zien. 

Wie ben jij? 

Je bent een Traaienaar of wordt dat binnenkort. Bovendien heb je een scherp oog voor beeld, houdt van fotografie en visuele storytelling en natuurlijk heb je een groot hart voor Traaie en/of de energietransitie.  Natuurlijk ben je positief ingesteld, nieuwsgierig en kritisch. Je staat open voor constructieve feedback. 

Je bent wel vrijwilliger, maar niet vrijblijvend. Ook kan je zelfstandig werken en beschik je over eigen fotografieapparatuur en hebt een computer ter beschikking. Met jouw beelden breng je het Traais Energie Collectief nog beter onder de aandacht, zowel binnen als buiten Traaie. 

Hoe word je geselecteerd? 

Stuur een motivatiemail naar het bestuur via bestuur@traaisenergiecollectief.nl. Heb je een CV of wat voorbeelden van je eerdere werk, dan zouden we dat heel fijn vinden. Heb je nog vragen? App even naar Ghislaine van Berkom, bestuurslid TEC, op 06-28320262. We hopen snel van je te horen/zien