20-08-2018

VRIJWILLIGER: Grafisch ontwerper – Ontwerp voor promotiemateriaal, 1-3 projecten per jaar

Het Traais Energie Collectief (TEC) is een coöperatie door en voor inwoners van Terheijden. Inmiddels is ongeveer 25% van de Traaise huishoudens lid, draait de windmolen en is het warmtenet in gebruik, hebben we ondersteunt bij ‘zon-op-dak-projecten’ en lijkt de bouw van de zonneweide in 2024 te gebeuren. 

Met het collectief nemen we het heft in eigen handen door zelf duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Zo zijn we voor onze energievoorziening niet langer afhankelijk van grote energiebedrijven. We houden zelf de regie over onze eigen lokale energievoorziening en dragen bij aan een duurzame wereld. De opwek, distributie en levering van warmte, stroom en transitiegas organiseert het Traais Energie Collectief in een eigen werkmaatschappij: de Traaise Energie Maatschappij. 

De opbrengsten blijven in Terheijden: ons dorp krijgt groene energie. Ons doel is om in de toekomst de winsten uit stroomverkoop in de eigen portemonnee te houden of te investeren in projecten om de leefbaarheid van ons dorp te behouden en te verbeteren. Leden van het Traais Energie Collectief bepalen samen waar de opbrengsten aan worden besteed. 

Jouw rol: 

Binnen TEC gebeurt er veel en we hebben regelmatig creatieve ontwerpen nodig voor bestaande en nieuwe projecten en voor belangrijke evenementen. Denk aan posters, spandoeken, T-shirts, etc. 

Het TEC-bestuur heeft regelmatig ideeën voor promotieopdrachten, maar we staan ook open voor jouw initiatieven. Daarnaast is er al veel grafische en visuele informatie beschikbaar die uitstekend kan worden verwerkt in promotiemateriaal. Ben je in het dagelijks leven bezig met het grafisch ontwerpen van promotiemateriaal, of doe je dat al in een andere vrijwilligersfunctie? Of zegt iedereen in je omgeving dat jij hier aanleg voor hebt? Dan zoeken we jou! 

Jouw taken: 

  • Ontwerpen van promotiemateriaal, waaronder posters, spandoeken en T-shirts. 
  • Afhankelijk van de behoeften en deadlines, variëren de projecten van 1-3 keer per jaar. 

Jouw inzet hangt af van de specifieke projectvragen. De verwachting is dat de inzet toeneemt tijdens promotiecampagnes, met pieken van 1-3 projecten per jaar. 

Wat bieden we jou? 

Een warm bad in de vrijwilligerspool. We zoeken een heel team contentmakers, dus je hebt altijd iemand om te sparren. Je werk wordt gezien in heel Terheijden, maar ook daarbuiten. Vrijwilligerswerk staat natuurlijk geweldig op je CV. Je steunt het dorp Traaie indirect en de energietransitie direct. Je kunt je creativiteit laten zien. 

Wie ben jij? 

Je bent een Traaienaar of staat op het punt er een te worden. Vanzelfsprekend ben je een creatieve geest met een passie voor grafisch ontwerp en natuurlijk heb je een groot hart voor Traaie en/of de energietransitie. Je bent positief ingesteld, nieuwsgierig en kritisch. Bovendien sta je open voor constructieve feedback.

Je bent wel vrijwilliger, maar niet vrijblijvend. Je kunt zelfstandig werken en hebt een computer met bewerkingssoftware tot je beschikking. Dankzij jouw creatieve ontwerpen zet je het Traais Energie Collectief nog beter op de kaart, zowel binnen als buiten Traaie. 

Hoe word je geselecteerd? 

Stuur een motivatiemail naar het bestuur via bestuur@traaisenergiecollectief.nl. Heb je een CV of wat voorbeelden van je eerdere werk, dan zouden we dat heel fijn vinden. Heb je nog vragen? App even naar Ghislaine van Berkom, bestuurslid TEC, op 06-28320262. We hopen snel van je te horen/zien.