20-08-2018

VRIJWILLIGER: Social media specialist voor Traais Energie Collectief-socials

Het Traais Energie Collectief (TEC) is een coöperatie door en voor inwoners van Terheijden. Inmiddels is ongeveer 25% van de Traaise huishoudens lid, draait de windmolen en is het warmtenet in gebruik, hebben we ondersteunt bij ‘zon-op-dak-projecten’ en lijkt de bouw van de zonneweide in 2024 te gebeuren. 

Met het collectief nemen we het heft in eigen handen door zelf duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Zo zijn we voor onze energievoorziening niet langer afhankelijk van grote energiebedrijven. We houden zelf de regie over onze eigen lokale energievoorziening en dragen bij aan een duurzame wereld. De opwek, distributie en levering van warmte, stroom en transitiegas organiseert het Traais Energie Collectief in een eigen werkmaatschappij: de Traaise Energie Maatschappij. 

De opbrengsten blijven in Terheijden: ons dorp krijgt groene energie. Ons doel is om in de toekomst de winsten uit stroomverkoop in de eigen portemonnee te houden of te investeren in projecten om de leefbaarheid van ons dorp te behouden en te verbeteren. Leden van het Traais Energie Collectief bepalen samen waar de opbrengsten aan worden besteed. 

Jouw rol: 

Bij de TEC gebeurt er veel, en het is van groot belang om bestaande projecten, nieuwe initiatieven en belangrijke gebeurtenissen met de Traaienaren en daarbuiten te delen. We hebben iemand nodig die onze sociale mediaplatforms professioneel beheert en informeert via website, nieuwsbrief en andere kanalen. 

Via het TEC-bestuur zijn er regelmatig ideeën voor content, maar we staan zeker open voor jouw initiatieven. Ook is er al veel informatie beschikbaar die in goede content kan worden omgezet. Ben je in het dagelijks leven ook bezig met het posten van content, doe je dat in een andere vrijwilligersfunctie ook al of zegt iedereen in je omgeving dat jij daar aanleg voor hebt? Dan zoeken we jou! 

Jouw taken: 

  • Beheren van de social media-accounts: LinkedIn, Facebook,Instagram en X 
  • Creëren van Social Cards m.b.v. CANVA. 
  • Plaatsen van antwoorden in reacties (in overleg met bestuur) 

We schatten op dit moment in dat het je maximaal 4 uur per week kost, afhankelijk van de beschikbaarheid van de content uit ons team en eventueel een tweede social media specialist in het vrijwilligersteam. 

Wat bieden we jou? 

Een warm bad in de vrijwilligerspool. We zoeken meerdere social media specialisten, en in het bestuur zit ook iemand met deze kennis, dus je hebt altijd iemand om mee te sparren en het werk te delen. Je zorgt ervoor dat het nieuws van TEC wordt gezien in heel Terheijden, maar ook daarbuiten. Vrijwilligerswerk staat natuurlijk geweldig op je CV. Je steunt het dorp Traaie indirect en de energietransitie direct. 

Wie ben jij? 

Je bent een Traaienaar of staat op het punt er een te worden. Je bent bedreven met woorden, hebt een passie voor taal en schrijven, social media kent geen geheimen voor jou en natuurlijk heb je een groot hart voor Traaie en/of de energietransitie. Ook ben je positief ingesteld en nieuwsgierig. Je staat open voor constructieve feedback 

Je bent wel vrijwilliger, maar niet vrijblijvend. Natuurlijk kan jij zelfstandig werken en heb je een computer tot je beschikking. Dankzij jouw inzet zet je het Traais Energie Collectief nog beter op de kaart, zowel binnen als buiten Traaie. 

Hoe word je geselecteerd? 

Stuur een motivatiemail naar het bestuur via bestuur@traaisenergiecollectief.nl. Heb je een CV of wat voorbeelden van je eerdere werk, dan zouden we dat heel fijn vinden. Heb je nog vragen? App even naar Ghislaine van Berkom, bestuurslid TEC, op 06-28320262. We hopen snel van je te horen/zien.