20-08-2018

VRIJWILLIGER: Videomaker/vlogger, verhalenverteller, content creator – 1 tot 2 video’s per maand

Het Traais Energie Collectief (TEC) is een coöperatie door en voor inwoners van Terheijden. Inmiddels is ongeveer 25% van de Traaise huishoudens lid, draait de windmolen en is het warmtenet in gebruik, hebben we ondersteunt bij ‘zon-op-dak-projecten’ en lijkt de bouw van de zonneweide in 2024 te gebeuren. 

Met het collectief nemen we het heft in eigen handen door zelf duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Zo zijn we voor onze energievoorziening niet langer afhankelijk van grote energiebedrijven. We houden zelf de regie over onze eigen lokale energievoorziening en dragen bij aan een duurzame wereld. De opwek, distributie en levering van warmte, stroom en transitiegas organiseert het Traais Energie Collectief in een eigen werkmaatschappij: de Traaise Energie Maatschappij. 

De opbrengsten blijven in Terheijden: ons dorp krijgt groene energie. Ons doel is om in de toekomst de winsten uit stroomverkoop in de eigen portemonnee te houden of te investeren in projecten om de leefbaarheid van ons dorp te behouden en te verbeteren. Leden van het Traais Energie Collectief bepalen samen waar de opbrengsten aan worden besteed. 

Jouw rol: 

Bij TEC gebeurt er veel en we willen Traaienaren (en daarbuiten) informeren via korte (30-90 seconden) filmpjes voor social media en af en toe een langere reportage voor specifieke onderwerpen.  

Het TEC-bestuur heeft regelmatig ideeën voor content, maar staat zeker ook open voor eigen initiatieven. Daarnaast zijn er al diverse beelden beschikbaar die kunnen worden verwerkt in video’s. Ben je in het dagelijks leven bezig met het maken van video’s/vloggen, of doe je dat al in een andere vrijwilligersfunctie? Of zegt iedereen in je omgeving dat jij hier aanleg voor hebt? Dan zoeken we jou! 

Jouw taken: 

  • 1 tot 2 korte video’s per maand produceren voor social media.  
  • Af en toe een langere reportage maken bij specifieke gelegenheden (1-4 per jaar). 
  • Je hebt flexibiliteit in het indelen van je tijd, afhankelijk van eventuele deadlines. 

Wat bieden we jou? 

Een warm bad in de vrijwilligerspool. We zoeken meerdere videomakers, dus je hebt altijd iemand om te sparren. Je werk wordt gezien in heel Terheijden, maar ook daarbuiten omdat het op de website en onze socials komt. Vrijwilligerswerk staat natuurlijk geweldig op je CV. Je steunt het dorp Traaie indirect en de energietransitie direct. 

Wie ben jij? 

Je bent een Traaienaar of staat op het punt er een te worden. Je hebt een passie voor video, vloggen  en storytelling en natuurlijk heb je een groot hart voor Traaie en/of de energietransitie. Bovendien ben je positief ingesteld, nieuwsgierig en kritisch. Je staat open voor constructieve feedback. 

Je bent wel vrijwilliger, maar niet vrijblijvend. Zelfstandig werken doe je als de beste en je beschikt over eigen opname-apparatuur en hebt een computer met bewerkingssoftware tot je beschikking. Dankzij jouw creatieve filmpjes zet je het Traais Energie Collectief nog beter op de kaart, zowel binnen als buiten Traaie. 

Hoe word je geselecteerd? 

Stuur een motivatiemail naar het bestuur via bestuur@traaisenergiecollectief.nl. Heb je een CV of wat voorbeelden van je eerdere werk, dan zouden we dat heel fijn vinden. Heb je nog vragen? App even naar Ghislaine van Berkom, bestuurslid TEC, op 06-28320262. We hopen snel van je te horen/zien