20-08-2018

VRIJWILLIGER: Websitebeheerder/ontwerper – Technisch talent gezocht!

Het Traais Energie Collectief (TEC) is een coöperatie door en voor inwoners van Terheijden. Inmiddels is ongeveer 25% van de Traaise huishoudens lid, draait de windmolen en is het warmtenet in gebruik, hebben we ondersteunt bij ‘zon-op-dak-projecten’ en lijkt de bouw van de zonneweide in 2024 te gebeuren. 

Met het collectief nemen we het heft in eigen handen door zelf duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Zo zijn we voor onze energievoorziening niet langer afhankelijk van grote energiebedrijven. We houden zelf de regie over onze eigen lokale energievoorziening en dragen bij aan een duurzame wereld. De opwek, distributie en levering van warmte, stroom en transitiegas organiseert het Traais Energie Collectief in een eigen werkmaatschappij: de Traaise Energie Maatschappij. 

De opbrengsten blijven in Terheijden: ons dorp krijgt groene energie. Ons doel is om in de toekomst de winsten uit stroomverkoop in de eigen portemonnee te houden of te investeren in projecten om de leefbaarheid van ons dorp te behouden en te verbeteren. Leden van het Traais Energie Collectief bepalen samen waar de opbrengsten aan worden besteed. 

Jouw rol: 

Bij de TEC gebeurt er veel, en we willen onze website optimaal inrichten om de Traaienaren (en daarbuiten) goed te informeren. We zoeken een enthousiaste persoon met technisch inzicht die kan helpen de website te verbeter, plug-ins toe te voegen en meer expertise heeft van de technische backend. 

Wat verwachten we van jou? 

  • Initieel wat meer tijd investeren wanneer we onze plannen voorleggen om de website aan te passen. 
  • Beschikbaar zijn voor het geven van advies, maximaal een paar uur per maand. 

Jouw taken: 

  • Bijdragen aan het herontwerp van de website. 
  • Toevoegen van plug-ins en optimaliseren van de technische aspecten. 
  • Beschikbaar zijn voor overleg en advies op de achtergrond, indien nodig. 

Wat bieden we jou? 

Een warm bad in de vrijwilligerspool. We zoeken een heel team contentmakers, dus je hebt altijd iemand om mee te sparren over je ideeën. Vrijwilligerswerk staat natuurlijk geweldig op je CV. Je steunt het dorp Traaie indirect en de energietransitie direct.  

Wie ben jij? 

Je bent een Traaienaar of staat op het punt er een te worden. Je hebt ervaring als websitebeheerder/ontwerper, hebt kennis van de technische aspecten en natuurlijk heb je een groot hart voor Traaie en/of de energietransitie. Natuurlijk ben je een positieve, nieuwsgierige en kritische denker. Je staat open voor constructieve feedback 

Je bent wel vrijwilliger, maar niet vrijblijvend. Initieel ben je bereid om meer tijd te investeren en daarna beschikbaar te zijn voor advies. Je kunt zelfstandig werken en hebt zelf een computer tot je beschikking. Dankzij jouw inzet zet je het Traais Energie Collectief nog beter op de kaart, zowel binnen als buiten Traaie. 

Hoe word je geselecteerd? 

Stuur een motivatiemail naar het bestuur via bestuur@traaisenergiecollectief.nl. Heb je een CV of wat voorbeelden van je eerdere werk, dan zouden we dat heel fijn vinden. Heb je nog vragen? App even naar Ghislaine van Berkom, bestuurslid TEC, op 06-28320262. We hopen snel van je te horen/zien.