20-08-2018

Kom langs op het TEC-strand!

10-07-2021 / 14:00

10-07-2021 / 14:00

Uitnodiging: Welkom op het TEC-strand!
Zaterdag 10 juli 2021
Strand open van 14.00 – 18.00 uur
Energiebrouwerij, Schansstraat 17 Terheijden

 

De coronacrisis zorgde voor een bewogen jaar met veel beperkingen. Maar nu mogen we weer! Het is de hoogste tijd om elkaar weer eens te zien en bij te praten. Momenteel is het rondom de Energiebrouwerij aan de Schansstraat een grote zandbak. Dat komt goed uit, want we maken er gewoon ons eigen unieke TEC-strand van! Hoe zit het met jouw vakantiegevoel?

Kom 10 juli langs op het TEC-strand
Zaterdagmiddag 10 juli van 14.00 tot 18.00 uur is de Energiebrouwerij ‘the place to be’. Slenter over het strand, bestel een koel drankje en relax in een strandstoel. Laat je ondertussen bijpraten over onze energieprojecten en zie de toekomstige Energiebrouwerij alvast in 3D.

  • Traaise stroom – Wist je dat je nu al stroom kunt afnemen van de Traaise Energie Maatschappij? Energie van jouw eigen lokale energiemaatschappij. Doe mee!
  • Energiebrouwerij: Het ontwerp voor de Energiebrouwerij inclusief de kelders komt tot leven. Loop rondom de boerderij en bewonder het toekomstbeeld in 3D.
  • Zonnepark de Bergen – Stel je vragen over de procedure of het ontwerp van Zonnepark de Bergen.
  • Windmolen De Noord – De voorbereidingen bouw zijn gestart en de molen wordt binnenkort besteld. Benieuwd welke molen er is gekozen? Kom langs!
  • Traais Warmtenetwerk: In de grond ligt nu 1,5 km leidingen. Heb je vragen over de techniek of de planning? Stel ze hier!

En als je er toch bent: neem een kijkje bij de archeologische vondsten die naast de boerderij zijn opgegraven. Wil je de historische boerderij in zijn volle -en enigszins vervallen- glorie bekijken, nu kan het nog. En op veler verzoek presenteren we in de boerderij nog één keer de film ‘Sterker Dorp’ uit 2018!

Energie brouwen
In onze plannen voor een energieneutraal Terheijden staat de Energiebrouwerij centraal. Hier komen de kabels van de windmolen en het zonnepark bij elkaar. Vanuit deze historische locatie leveren we straks stroom aan de Terheijdenaren en maken we warmte voor ons warmtenet. Iedereen in het dorp kan straks warmte en nu al elektriciteit afnemen van onze eigen Traaise Energie Maatschappij.

We willen in de Energiebrouwerij straks ook ons eigen lokale biertje brouwen. Je kunt er straks vergaderen of een kop koffie drinken na een lekkere wandeling. Het wordt dus een ontmoetingsplek die het hart van ons energieke dorp moet worden én waar onze energie vandaan komt.

Kom zaterdag 10 juli langs voor een verfrissend drankje op het TEC-strand. Om bij te praten, nieuwe plannen te maken en vooral om te genieten. Strandspellen staan deze middag klaar voor de kids. Ze zijn, net als jij, meer dan welkom!

Graag tot 10 juli!