20-08-2018

Leven in de Energiebrouwerij

18-01-2020 / 10:30

18-01-2020 / 10:30

Het Traais Energie Collectief blaast de witte boerderij aan de Schansstraat nieuw leven in. Na jarenlang particulier bezit wordt dit historische pand straks voor alle Terheijdenaren toegankelijk.

De witte boerderij wordt het hart van energiedorp Terheijden, met meerdere functies. Het plan is dat de stroomkabel van het zonnepark en de windmolen straks samen in de boerderij uitkomen. In het pand willen we het verhaal van TEC gaan vertellen. Ook hebben we voorzichtige plannen om in de boerderij ons eigen bier te gaan brouwen. Het Traais Energie Collectief wil van deze Energiebrouwerij een centrale, bindende en inspirerende plek maken.

Welke functies passen op deze plek? Welke uitstraling moet de boerderij krijgen? Met leden en omwonenden willen we de komende maanden aan een schets werken waarin alle wensen tot leven komen.

Vind jij het leuk om mee te denken? Met een architect gaan we op locatie drie zaterdagochtenden aan de slag. Op 16 november, 14 december en 18 januari ben je van 10.30 tot 12.00 uur van harte welkom aan de Schansstraat 17. Bewoners van de Schansstraat ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Lukt het je niet om elke keer aanwezig te zijn? Ook om één of twee ochtenden bij te wonen ben je welkom.

 

Foto: Sander Lodewikus