20-08-2018

Meet Up donderdag 11 oktober 2018

11-10-2018 / 20:00

11-10-2018 / 20:00

Belangrijke momenten voor het Traais Energie Collectief! Eind september is de bouwvergunning voor de windmolen op de Noord verleend. De gemeenteraad heeft ons onlangs ruim baan gegeven om verder te gaan met het zonnepark aan de Bergen. Goed nieuws, want nu kunnen we de vergunning voor het zonnepark binnenkort aanvragen. Het definitieve ontwerp voor het zonnepark, waaraan we nu nog werken, hopen we snel af te ronden.

Donderdagavond 11 oktober om 20.00 uur ben je van harte welkom in de Antonius Abt kerk voor de Meet Up. In ‘De Abt’, de nieuwe zaal van de kerk praten we je graag bij over alle ontwikkelingen. Deze avond vragen we je ook met ons mee te denken en van gedachten te wisselen over financiële participatie in het collectief. We zijn benieuwd naar jouw mening!

Deelnemen in TEC
De afgelopen maanden heeft de financiële werkgroep verschillende participatiemodellen uitgewerkt. De werkgroepleden zijn hierbij niet over 1 nacht ijs gegaan, maar hebben zich goed ingelezen en laten informeren door deskundigen. Nu zijn de leden aan zet. De commissie vraagt je mee te denken, al jouw vragen te stellen en suggesties te doen. Met jouw input kunnen we de koers bepalen en de juiste keuzes maken richting een energieneutraal Terheijden.

Projecten in de pijplijn
Deze Meet Up nemen we je natuurlijk ook mee langs de wind-, zon- en warmteprojecten.

  • De omgevingsvergunning voor Windmolen De Noord is binnen. Pim de Ridder praat je bij.
  • Met leden is gewerkt aan het ontwerp voor de zonneweide aan de Bergen. Landschapsarchitect Jan Heersche (Hofstra Heersche) heeft alle ideeën, tips en eisen verzameld en presenteert het ontwerp.
  • Het warmtenet in het centrum van Terheijden. Niek Willemsen (medewerker TEC) informeert je over de status van het project en licht de planning toe.
  • Leden kunnen samen eigenaar worden van zonnepanelen op het dak van schietclub Willem Tell, Pim de Ridder vertelt over de vorderingen.

 Laat je horen
Je aanwezigheid deze avond is belangrijk. Een grote opkomst betekent draagvlak voor keuzes die we samen maken voor TEC én voor Terheijden. We zijn benieuwd welke keuzes we met elkaar kunnen maken. Ben je geen lid en wel geïnteresseerd? Kom luisteren en doe mee. Je bent van harte welkom!

Aanmelden
In verband met de organisatie willen we graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Je kunt je nu alvast aanmelden:

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

Meet Up donderdag 11 oktober 2018
Locatie: Antonius Abt kerk, zaal De Abt
Adres: Markstraat 4
Aanvang: 20.00 uur
Inloop: 19.30 uur