20-08-2018

Bouw mee aan een zonnedak voor Willem Tell

De zon zorgt straks voor duurzame energie op het dak van schietvereniging Willem Tell. Leden van het Traais Energie Collectief kunnen samen eigenaar van het zonnedak worden door te investeren in zonnepanelen. Voor een paneel betaal je €325. Je kunt 1 of meerdere panelen aanschaffen. Het contract met de schietclub hopen we binnenkort definitief te maken.

Postcoderoosregeling

De stroom die het zonnedak oplevert is deels bestemd voor Willem Tell. De rest verkopen we aan een energiebedrijf. Uit de verkoopinkomsten ontvangen deelnemers via de postcoderoosregeling jaarlijks een belastingvoordeel op hun energierekening. Het Traais Energie Collectief heeft voor ogen dat deelnemers zelf over de opgewekte elektriciteit kunnen beschikken.

Voordelen

Een mogelijke constructie is dat Willem Tell zijn dak ter beschikking stelt voor de zonnepanelen en daarvoor groene stroom terugkrijgt. De schietclub bespaart zo flink op energiekosten en houdt geld over voor andere dingen. Terheijdenaren worden samen eigenaar van het zonnedak en krijgen korting op hun energierekening. Dit eerste project van het Traais Energie Collectief  laat in het klein de voordelen zien van een energievoorziening in eigen hand. Nu nog kleinschalig, straks voor ons hele dorp!

Meedoen?

Meedoen met het zonnedak? Schrijf je in als belangstellende of kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 20 september om 20.00 uur, inloop 19.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij Schietvereniging Willem Tell, Hoge Vaartkant 8 in Terheijden.

Wees er snel bij, want er is veel belangstelling voor de zonnepanelen.