20-08-2018

Het warmtenet van het jaar ligt in Terheijden

Donderdag 12 oktober ontvingen we een bijzondere award! Ons Traais Warmtenetwerk werd tijdens het Nationaal Warmte Congres in Apeldoorn uitgeroepen tot het ‘Warmtenet van het Jaar’. Daar zijn we natuurlijk super trots op!

Award voor Terheijden

Tijdens het Nationaal Warmte Congres wisselden vakgenoten ideeën en oplossingen uit om de warmtetransitie te versnellen. Ook werd de award voor ‘Meest duurzame warmtenet van Nederland’ uitgereikt. Hierbij keek de jury oa. naar het gebruik van hernieuwbare energie en de CO2-uitstoot. Het warmtenet in Terheijden kreeg de hoogste score en werd uitgeroepen tot het warmtenet van het jaar! Pim de Ridder (directeur Traaise Energie Maatschappij) en Sander Lodewikus (Projectmanager Warmte) namen de award in ontvangst. ‘Deze award is een geweldige erkenning voor ons duurzame warmtenet en een hele fijne opsteker’, vertelt Pim de Ridder. ‘We brengen deze award vol trots naar Terheijden en hopen dat deze prijs nog meer Traaienaren inspireert om hun woning aan te sluiten op het Traais Warmtenetwerk.’

Traais Warmtenetwerk

Het aansluiten op het warmtenet is voor inwoners uit Terheijden een mooie stap in het verduurzamen van hun woning. De energie die nodig is om warmte te maken wordt duurzaam en lokaal opgewekt met Windmolen De Noord, de molen van het Traais Energie Collectief. Via een eigen stroomkabel gaat de stroom van de windmolen rechtstreeks naar de Energiebrouwerij in het dorp. Met deze stroom wordt warmte gemaakt voor het warmtenet. Vervolgens levert de Traaise Energie Maatschappij (de werkmaatschappij van het Traais Energie Collectief) stroom en warmte aan de aangesloten woningen.

Meer weten over de opwek en levering van Traaise Energie? Ga naar de website van de Traaise Energie Maatschappij.