20-08-2018

Jaaroverzicht TEC

Een energiek jaar is voorbijgevlogen. Als trotse Traaienaren kijken we terug op een jaar vol successen van het Traais Energie Collectief (TEC) en de Traaise Energie Maatschappij (TREM). Daar zijn we trots op!

Traaise Energie

Windmolen de Noord startte in januari en draaide vanaf april op volle kracht om Traaise stroom op te wekken. Bijna 150 woningen zijn nu aangesloten op het Traaise Warmtenet. Lokale bedrijven zoals De Cour, Het Puzzelbad en De Biedemeier profiteren nu ook van warmte via ons lokale warmtenet. Afgelopen jaar hebben maar liefst 350 Traaienaren de LekCheck uit laten voeren. En als kers op de taart heeft de Gemeente Drimmelen een definitieve vergunning verleend voor Zonnepark De Bergen om het jaar positief af te sluiten.

Landelijke aandacht voor ons collectief

De energietransitie in Traaie heeft landelijke aandacht gekregen, veel aandacht zelfs. Dankzij deze aandacht zijn we uitgeroepen tot winnaar van het ‘Warmtenet van het Jaar’. We waren te zien op TV bij EenVandaag en bij de Top van Onderop. De burgemeester met wethouders van Drimmelen en de commissaris van de Koning brachten een bezoek aan onze locatie. Ook regionale kranten blijven graag schrijven over onze voorsprong in deze transitie.

Vrijwilligers en bestuur bedankt!

Het Traais Energie Collectief bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken. We stonden op de Traaierie om te vertellen over de ontwikkelingen, vragen te beantwoorden en nieuwe leden te verwelkomen. Het bestuur is uitgebreid met maar liefst 5 nieuwe leden en we hebben afscheid genomen van Theo den Exter als voorzitter. Lambert de Haas heeft het stokje van Theo overgenomen. Tijdens twee Algemene Ledenvergaderingen hebben alle leden hun stem laten horen. We zetten ons in voor alle Traaienaren en daarom vinden we ieders stem van groot belang. Zonder deze warme steun zouden we niet zo ver zijn gekomen in deze transitie. Bedankt!

We hopen dat 2024 opnieuw een succesvol jaar wordt!