20-08-2018

Team Provincie Noord-Brabant op bezoek in Terheijden

Windmolen De Noord maakt deel uit van 28 windmolens langs de A16 die vanuit een plan van de Provincie Noord-Brabant zijn ontwikkeld. Deze molens staan in de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert. Windmolen De Noord is één van de zes molens bij knooppunt Zonzeel en wekt volop duurzame energie op. Hoogste tijd voor een werkbezoek van het team elektriciteit van de Provincie Noord-Brabant aan Terheijden!

Onder windmolen De Noord ontmoette het team van de provincie het team TEC/TREM. De bouw van windmolen De Noord, de aanleg van de eigen stroomkabel, opwek van warmte en kennis delen stond op de agenda. Natuurlijk namen we het team mee naar de Energiebrouwerij en het Energiehuis. Hier kon men met eigen ogen zien hoe we in Terheijden duurzame warmte maken met stroom van onze eigen windmolen.

Op uitnodiging van de provincie gaf Joris Van Boxtel aan het einde van de middag een presentatie over het project Slimme Stappen van EnergieA16. En Teun Van Dam vertelde over Stichting Windcent. Het doel van deze stichting is om de energietransitie in de gemeente Zundert aan te jagen en te versnellen.

Een leerzame en energieke middag voor alle partijen.