20-08-2018

TEC op TV

De energietransitie biedt mooie kansen voor de bewoners van dorpen en wijken. Hiervoor zijn in Nederland veel verschillende plannen in ontwikkeling. Bijna nergens is men in de uitvoering zover als in Terheijden. Het Traais Energie Collectief wordt daarom vaak als concreet voorbeeld gebruikt.

Daarom waren we op 6 december te gast in het programma De top van Onderop op NPO1. Anita Witzier interviewde onze voorzitter over de voordelen van een collectief energiebedrijf. Zo konden we vertellen dat het collectief de beste mogelijkheid geeft om betrouwbare, betaalbare en duurzame energie voor iedereen in het dorp te organiseren. Dat we waarde in het dorp kunnen houden die anders verloren gaat.

We zijn er trots op dat we een duidelijk voorbeeld zijn. En het is fijn om in korte tijd, opnieuw een positieve indruk bij anderen achter te laten. Maar nog belangrijker vinden we het dat de Traaienaren trots zijn op ons energiecollectief.

Wil jij de het programma Top van Onderop terugkijken volg de link en ga naar minuut 34:20 om direct het Traais Energie Collectief te zien.