20-08-2018

Zon op Traaise daken

Het Traais Energie Collectief ziet in Terheijden volop kansen om zonne-energie op te wekken. Daken van scholen, zorginstellingen en (sport)verenigingen lenen zich uitstekend voor een collectief project. Inwoners kunnen samen investeren om onze eigen Traaise Buurstroom waar te maken. Het eerste project is het zonnedak voor schietclub Willem Tell.

Zonnedak voor Willem Tell

Het zonnedak voor Willem Tell is gereed! December 2021 heeft de Terheijdense installateur Wedak 120 panelen geplaatst. De schietclub stelt haar dak beschikbaar en krijgt in ruil daarvoor gratis groene stroom en een eigen stroomaansluiting. Investeren in het project kan een mooi alternatief zijn voor zonnepanelen op je eigen dak. Bovendien draag je een steentje bij aan de verduurzaming van je omgeving, want jaarlijks gaan de zonnepanelen zo’n 45.000kWh duurzame energie opwekken. Goed voor jou, voor Willem Tell én voor Terheijden.

De inschrijving is gesloten

Wie kan meedoen?

Ben je inwoner van het postcodegebied 4765, 4766, 4772, 4823, 4824, 4825, 4844, 4845, 4904 of 4911 en heb je een kleinverbruikersaansluiting? Dan kun je meedoen en word je automatisch lid van Traaise Buurstroom. Met je investering, in de vorm van een aandeel, deel je in de opbrengsten van het zonnedak. Die bestaan uit de verkoop van stroom aan de Traaise Energie Maatschappij en uit SCE-subsidie die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor 15 jaar heeft toegekend. Omdat het niet om een lening gaat krijg je je inleg niet terug.

Samen investeren in Traaise Zondelen

Een Traais Zondeel Willem Tell schaf je aan voor € 365. De verwachte uitkering per Zondeel over 20 jaar is € 455. Het maximale aantal Zondelen dat je kunt afnemen is 10. Met de aanschaf van een Traais Zondeel leg je geld in. Het uit te keren rendement wordt jaarlijks vastgesteld en eens per 3 jaar uiterlijk 1 oktober uitbetaald. Net als bij elke investering geldt bij dit project dat je je inleg geheel of gedeeltelijk kunt kwijtraken. In de informatiebrochure lees je hoe Traaise Buurstroom U.A is georganiseerd. Ook worden de financiële kenmerken van het Zonnedak Willem Tell en in de risico’s van deelname beschreven.

Coöperatie Traaise Buurstroom

Coöperatie Traaise Buurstroom U.A., een projectcoöperatie van het Traais Energie Collectief, heeft het zonnedak voor schietclub Willem Tell gerealiseerd. Leden van Traaise Buurstroom kunnen via de SCE-regeling (voorheen de postcoderoosregeling) mee-investeren in het project.

Bijlagen

Inschrijven

Inschrijven kan door met je bestaande account in te loggen via het online portaal van de Traaise Energie Maatschappij,  Ga vervolgens naar ‘Inschrijven projecten’ en volg de stappen. Bij je inschrijving vragen we je ook akkoord te gaan met de deelnemersovereenkomst. Hiermee word je automatisch lid van Traaise Buurstroom. Na je inschrijving ontvang je van ons per e-mail een bevestiging.

Inschrijven Zondelen

Heb je nog geen account? Activeer dan je account via het online portaal van de Traaise Energie Maatschappij. Na activering van je account ga vervolgens naar ‘Inschrijven projecten’ en volg de stappen. Bij je inschrijving vragen we je ook akkoord te gaan met de deelnemersovereenkomst. Hiermee word je automatisch lid van Traaise Buurstroom. Na je inschrijving ontvang je van ons per e-mail een bevestiging.

Inschrijven Zondelen

Vragen of problemen met inloggen, stuur ons een bericht

Mocht je niet meer weten met welk e-mailadres je een account hebt op het portaal of krijg je een foutmelding tijdens het inloggen, stuur ons dan een bericht.