20-08-2018

Zon op Traaise daken

Het Traais Energie Collectief ziet in Terheijden volop kansen om zonne-energie op te wekken. Daken van scholen, zorginstellingen en (sport)verenigingen lenen zich uitstekend voor een collectief project. Inwoners kunnen samen investeren om onze eigen Traaise buurtstroom waar te maken. Het eerste project is een zonnedak voor schietclub Willem Tell.

Coöperatie Traaise Buurtstroom

Coöperatie Traaise buurtstroom U.A., een projectcoöperatie van het Traais Energie Collectief, werkt aan een zonnedak voor schietclub Willem Tell. Leden van Traaise Buurtstroom kunnen via de SCE-regeling (voorheen de postcoderoosregeling) mee-investeren in het project. Het RVO heeft zomer 2021 SCE-subsidie aan ons toegekend. Als je investeert deel je in de opbrengst van de stroom die het zonnedak opwekt. Meer informatie over deelname volgt!

Zonnedak voor Willem Tell

Willem Tell stelt haar dak gedurende 15 jaar beschikbaar en krijgt in ruil daarvoor groene stroom. De netinpassing en de financiering van de 120 panelen en de installatie is rond. Het zonnedak wordt najaar 2021 gebouwd. De panelen gaan naar verwachting zo’n 45.000 kWh per jaar opwekken. Goed voor jou, voor Willem Tell en voor een duurzamer Terheijden.