Zon op Traaise daken

Naast de daken op huizen van Terheijdenaren, zijn er tal van mogelijkheden om zonne-energie op te wekken op de daken van openbare gebouwen in het dorp. Denk aan scholen, zorginstellingen en (sport)verenigingen. Deze daken lenen zich uitstekend voor een collectief project: als inwoners kunnen we samen investeren om meer zon op Traaise daken waar te maken.

Zonnedak Willem Tell

Aan het eerste project van ons collectief kun je nu al meedoen. Het Traais Energie Collectief werkt aan een zonnedak voor schietclub Willem Tell. Op het dak van de schietvereniging zorgen 120 zonnepanelen in het voorjaar van 2019 voor duurzame elektriciteit.

Leden van het Traais Energie Collectief kunnen samen eigenaar van het zonnedak worden door te investeren in zonnepanelen. Afhankelijk van de paneelkeuze betaal je tussen €340 en €410 voor een paneel. Het rendement van een zonnepaneel bepaalt voor een groot deel de prijs. Een duurder paneel in aanschaf levert meer energie, en dus meer rendement op. Je kunt 1 of meerdere panelen aanschaffen. Eind november is een principeakkoord met de schietclub gesloten. De overgrote meerderheid van de leden van Willem Tell stemde in met de realisatie van het zonnedak.

Postcoderoosregeling

De stroom die het zonnedak oplevert is deels bestemd voor Willem Tell. De rest wordt verkocht aan een energiebedrijf. Deelnemers ontvangen via de zogenaamde postcoderoosregeling jaarlijks een belastingvoordeel op hun energierekening.

Voordelen

Willem Tell stelt zijn dak ter beschikking voor de zonnepanelen en krijgt daarvoor groene stroom terug. De schietclub bespaart zo flink op energiekosten en houdt geld over voor andere dingen. Terheijdenaren worden samen eigenaar van het zonnedak en krijgen korting op hun energiebelasting. Jaarlijks kunnen de zonnepanelen naar verwachting 30.000 kWh groene energie opwekken.

Rekenmodule

Wil je weten wat meedoen jou kan opleveren? Met de rekenmodule krijg je een indruk van de investering en de opbrengsten. Voor jou persoonlijk, voor schietvereniging Willem Tell en voor het Traais Energie Collectief. Ook zie je wat het aan CO2-winst oplevert.
Rekenmodule Willem Tell (voor de nieuwste rendementscalculator, ververs je pagina).

Voorwaarden

Het zonneproject Willem Tell maakt gebruik van de postcoderoosregeling. Dat houdt in dat alleen huishoudens binnen een bepaald postcodegebied mee kunnen doen. Je kunt investeren in het  zonnedak Willem Tell als je binnen de volgende postcodegebieden woont: 4911, 4922, 4844, 4843, 4841, 4823, 4847, 4772, 4766, 4765.

Projectsamenvatting

Deze strip, gemaakt voor de eerste informatiebijeenkomst op 20 september 2018, vat van de aanpak van het project mooi samen:
Strip Zon op Dak Willem Tell.

Meedoen

Ben je geïnteresseerd in het project Zonnedak Willem Tell? Vul voor eind januari 2019 het onderstaande formulier in. Hiermee geef je aan dat je de intentie hebt om mee te doen. Dit verplicht je tot niets. Na je aanmelding krijg je z.s.m. meer informatie.

Sympathieverklaring Zon op dak Willem Tell

Met het invullen van deze sympathieverklaring geef ik aan dat ik het project ‘Zon op dak Willem Tell’ een warm hart toedraag. Graag ontvang ik het definitieve aanbod, inclusief de vastgestelde voorwaarden en prijsafspraken. Dan besluit ik of ik deelneem in het project.