20-08-2018

Energiebesparing

Weet jij hoeveel energie je verbruikt? Heb je inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen voor jouw woning geschikt zijn? Wil je energie besparen en geen idee waar je moet beginnen? Het TEC-bespaarteam neemt je graag stap voor stap mee in de wereld van energie besparen. Minder energie verbruiken is namelijk echt heel eenvoudig. Je zult ook ervaren dat energie besparen leuk is, jouw energierekening daalt en het is goed voor het milieu. Een win-winsituatie! 

Gratis Energiebespaarbox
November 2020 hebben alle woningeigenaren én huurders in Terheijden een brief ontvangen met het aanbod voor de gratis Energiebespaarbox t.w.v. €45,-. In deze box hebben we diverse producten gedaan die heel eenvoudig helpen energie te besparen. Honderden Terheijdenaren hebben de Energiebespaarbox aangevraagd. Zaterdag 28 november 2020 hebben de box thuisbezorgd bij iedereen die er een had aangevraagd. (Het aanvragen van de Energiebespaarbox is niet meer mogelijk, deze actie liep t/m 18 oktober 2020)

Energieambassadeur aan huis
Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis en wil je graag advies over energiebesparende maatregelen voor jouw woning? De energieambassadeur van de gemeente Drimmelen komt graag naar je toe. Je kunt een afspraak maken via de website van het Regionaal Energieloket.

Vragen?
De Energiebespaarbox is nog maar het begin van onze energiebespaarplannen. We organiseren onder andere besparingsbijeenkomsten en online vragenuurtjes. Ook kun je ons al jouw vragen over het besparen van energie stellen. Heb je een vraag? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op. We houden je natuurlijk ook op de hoogte van alle activiteiten via onze nieuwsbrief, website en social mediakanalen.

Regeling Reductie Energiegebruik
We maken een vliegende start met de uitkering Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Deze uitkering heeft de gemeente Drimmelen ontvangen om huiseigenaren in de gemeente te helpen energie te besparen. In overleg met de gemeente pakken wij energiebesparing actief op voor Terheijden.

Aanpak Gemeente Drimmelen
De gemeente Drimmelen is voor de overige dorpen het aanspreekpunt voor energiebesparing. Tijdens de online informatieavonden ontvangen alle aanwezigen een generieke code waarmee een unieke code kan worden aangevraagd. Met deze unieke code krijgen inwoners uit de gemeente Drimmelen (uitgezonderd inwoners uit Terheijden) korting op energiebesparende producten uit de webshop van het Regionaal Energie Loket. Terheijdenaren kunnen uiteraard ook energiebesparende producten via de webshop bestellen, maar ontvangen geen korting op het totaalbedrag.