20-08-2018

Energiebesparing

Doe de lek check!

Tocht zorgt voor kou en onnodig energieverbruik. De oplossing is simpel: maak alle naden en kieren in je huis dicht. Je huis voelt warmer, comfortabeler, je verspilt minder energie en je helpt het klimaat. Met ons nieuwe project ‘Doe de lek check’ gaan onze daarvoor opgeleide energie-ambassadeurs samen met jou op zoek naar alle naden en kieren in je huis. Dit doen ze met een lek check apparaat. Hoe we een huis checken op kieren zie je in onderstaande video. Voor Terheijdenaren is de lek check gratis! Klik op de button en meld je aan!

Aanmelden gratis lek check

 

Wil je meer zien over het uitvoeren van een lek check? Lars Boelen neemt je mee naar een woning uit 1977. In deze video is de uitvoering en het resultaat van een lek check te zien (ook wel de blowerdoortest genoemd).

Energieambassadeur aan huis

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis en wil je graag advies over energiebesparende maatregelen voor jouw woning? De onafhankelijk energieambassadeur van de gemeente Drimmelen komt graag naar je toe. Je kunt een afspraak maken via de website van het Regionaal Energieloket.

Energiebespaarboekje

Om je op weg te helpen hebben we een informatieboekje over energiebesparing gemaakt. In dit boekje gaan we in op het belang van energiebesparing en met het stappenplan maak je de juiste energiebesparende keuzes. Ook vind je in het boekje allerlei tips om energie te besparen.

Vragen?

Heb je een vraag? Vul het contactformulier in en je ontvangt binnen 5 dagen een reactie. We houden je natuurlijk ook op de hoogte van alle activiteiten via onze nieuwsbrief, website en social mediakanalen.

Aanpak Gemeente Drimmelen

De gemeente Drimmelen is voor de overige dorpen het aanspreekpunt voor energiebesparing. Tijdens de online informatieavonden ontvangen alle aanwezigen een generieke code waarmee een unieke code kan worden aangevraagd. Met deze unieke code krijgen inwoners uit de gemeente Drimmelen (uitgezonderd inwoners uit Terheijden) korting op energiebesparende producten uit de webshop van het Regionaal Energie Loket. Terheijdenaren kunnen uiteraard ook energiebesparende producten via de webshop bestellen, maar ontvangen geen korting op het totaalbedrag.

Pilot Thuis Energie Besparen Doe je Zo!

Het project ‘Doe de lek check!’ is uitgevoerd door onafhankelijke vrijwilligers van de gemeente Drimmelen en het Traais Energie Collectief. Het is financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Drimmelen en het programma Sociale Innovatie Energietransitie (Samenwerking provincie Noord-Brabant en Enpuls). in het kader van de pilot ‘thuis energie besparen doe je zo’.

Interessante links

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/isoleren-en-besparen/naden-en-kieren-dicht/

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/ventilatie/woning-ventileren/

https://regionaalenergieloket.nl/drimmelen