20-08-2018

Energiebesparing

Doe de lek check!

Tocht zorgt voor kou en onnodig energieverbruik. De oplossing is simpel: maak alle kieren in je huis dicht. Je huis voelt warmer, comfortabeler, je verspilt minder energie en je helpt het klimaat. Met ons project ‘Doe de lek check’ gaan onze daarvoor opgeleide vrijwilligers samen met jou op zoek naar alle kieren in je huis. Dit doen ze met een ‘lek check apparaat’. Hoe we een huis checken op kieren zie je in onderstaande video. Voor Terheijdenaren is de lek check gratis! Klik op de button en meld je aan!

 

Aanmelden gratis lek check

 

 

 

Lekchecker worden in gemeente Drimmelen?

De gemeente Drimmelen is voor Drimmelen, Made, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe en Wagenberg het aanspreekpunt voor energiebesparing. In deze dorpen wil de gemeente ook graag de lek check laten uitvoeren door vrijwilligers. Wil jij aan de slag als lekchecker? Op de website van de gemeente lees je meer over deze vacature. In onderstaande video vertelt Rinus over zijn werkzaamheden als lekchecker in Terheijden.

 

Energiebespaarboekje

Om je op weg te helpen hebben we een informatieboekje over energiebesparing gemaakt. In dit boekje gaan we in op het belang van energiebesparing en met het stappenplan maak je de juiste energiebesparende keuzes. Ook vind je in het boekje allerlei tips om energie te besparen.

Energieambassadeur aan huis

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis en wil je graag advies over energiebesparende maatregelen voor jouw woning? De onafhankelijk energieambassadeur van de gemeente Drimmelen komt graag naar je toe. Je kunt een afspraak maken via de website van het Regionaal Energieloket.

Vragen?

Heb je een vraag? Vul het contactformulier in en je ontvangt binnen 5 dagen een reactie. We houden je natuurlijk ook op de hoogte van alle activiteiten via onze nieuwsbrief, website en social media kanalen.

 


Pilot Thuis Energie Besparen Doe je Zo!

Het project ‘Doe de lek check!’ wordt in Terheijden uitgevoerd door onafhankelijke vrijwilligers van het Traais Energie Collectief. Het is financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Drimmelen en het programma Sociale Innovatie Energietransitie (Samenwerking provincie Noord-Brabant en Enpuls). in het kader van de pilot ‘thuis energie besparen doe je zo’.

Interessante links

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/isoleren-en-besparen/naden-en-kieren-dicht/

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/ventilatie/woning-ventileren/

https://regionaalenergieloket.nl/drimmelen